Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bana dikatatör diyen karşımda

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bana dikatatör diyen karşımda

Başbakan Erdoğan, TOBB'un mali genel kurulunda yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'na beklemediği bir tepki verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu'nun da katıldığı Genel Kurul'da açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Hisarcıklıoğlu'nun ardından da Başbakan Erdoğan söz aldı.

"BANA DİKATATÖR DİYEN KARŞIMDA OTURUYOR"

Konuşmasına Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak başlayan Erdoğan, konuşmasının sonlarına doğru, kendisini diktatörlükle suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. "Bana diktatör diyen karşımda oturuyor" dediği Kılıçdaroğlu bu sözler karşısında gülümseyerek tepkisini gösterdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının o kısmı;

Bütün bunların yanında sayın Başkan konuşması esnasında, TOBB başkanı özellikle bir kusurdan bahsetti. Bu ülkenin başbakanına diktatör diyen muhalefet var. Karşımda şu an bulunuyorlar. 

Tayyip Erdoğandiktatör olacak sen meydanlarda dolaşcaksın öyle mi? Diktatörün olduğu bir ülkede bunları yapamazsın. Bu tür yakıştırmalarla ülkenin huzurunu bozarsınız. Önce ağzınızdan çıkanı kulaklarınızın duyması lazım. Bütün bu toplumsal huzur ve adalet duygusu kadar bütün bunlar iş dünyamızı da rahatsız ediyor.

"SEN SİVİL DEĞİL MİSİN?"

Şimdi Cumuhrbaşkanlığı seçimleri hepimizin gündeminde. Ne diyor başkan? Sivil bir Cumhurbaşkanı diyor. Sen nesin sivil değil misin? Hadi aday ol. Ben de sivilim. Sayın Demirel, Özal sivil değil miydi? Sezer sivil değil miydi? Siz siville neyi kastediyorsunuz? Bir siyasi parti başkanını da aday gösterir, içinden başka birini de aday gösterir. Nitekim biz en son olarak Abdullah Gül'ü aday göstermiştik. Dışişleri bakanımızdı sivildi... Bütün engellere rağmen seçildi ve 7 yıldır başarıyla yürüttü. Şimdi ilk defa millet seçecek. Milletin seçtiği cumhurbaşkanına da hep birlikte saygı duymak zorundayız. Saygı duyacağız. Beğenirsin beğenmezsin ama milletin seçtiğini beğenmek zorundasın. İnşallah Ağustos ayında halkın oylarıylaCumhurbaşkanı seçilecek. Dah güçlü bir ülke olarak 2023 hedeflerine ilerleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum