Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na: Biz bildiğimizi okuyacağız

Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na: Biz bildiğimizi okuyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başika kampı ile ilgili Irak Başbakanı İbadi'nin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Önce Haddini bil. Biz bildiğimizi okuyacağız. Bunu bilesin" dedi .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9'uncu Avrasya İslam Şurası'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye Başika kampı ile ilgili tepki gösterdi.

Erdoğan, "Sen benim muhatabım, seviyemde değilsin. Irak’tan senin bağırman, çağırman bizim için önemli değil, biz bildiğimiz okuyacağız bunu böyle bilesin. Kim bu, Irak’ın başbakanı. Önce haddini bil. Kendileri Başika üssünü kurmamız için Davutoğlu döneminde talepleri var. Bunların kayıtları var. Bugün yarın bunların hepsi yayınlanacak" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"Bu toplantının asıl önemi, Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından yapılıyor olmasıdır. Ülkemizdeki darbe klasik bir darbe girişimi olsaydı, bu şuranın gündeminde yer almazdı. 15 Temmuz'u farklı ve bu heyet açısından önemli kılan husus; darbe girişiminde bulunanların kendilerini dini bir cemaat, liderlerini de sözüm ona mehdi olarak görüyor olmalarıdır. Darbecileri motive eden, yıllar boyunca kendilerini gizlemek için adeta çift kişilikli bir hayat sürmeye iten, sonuçta kendi milletine ve ülkesine silah doğrultacak, kan akıtacak şekilde gözlerini karartan sebepleri çok iyi tahlil etmeliyiz." 

"ÇOK DAHA HIZLI BİR İFŞA EDİLECEĞİNE İNANIYORUM"

"Bu şura vesilesiyle FETÖ'nün gerçek yüzünün Avrasya coğrafyasının her köşesinde çok daha hızlı bir ifşa edileceğine inanıyorum. Sizlerden bu gayreti özellikle bekliyoruz. İslam dünyası sadece terörizm saldırısı altında acı çekmekle kalmıyor. Terörizm bahane edilerek hem bölünmeye çalışılıyor, hem de ağır ithamların hedefi oluyor." 

"BİZ BİLDİĞİMİZİ OKUYACAĞIZ, BUNU BÖYLE BİLESİN"

"Şimdi bu DEAŞ'ı, PYD'yi güneye doğru bunları sürüklüyoruz. Amerika'ya dedik ki; Mümbiç'de PYD ve YPG olamayacak. Bizzat bana sayın başkan dedi ki olmayacak. Buranın dedik 'yüzde 90-95'i Arap. Siz buraya niye PYD'yi sokuyorsunuz? Niye buraya YPG'yi sokuyorsunuz?' Buraları temizlemekse bunu beraber temizleriz. Koalisyon güçleri hep beraber ele ele verir burayı temizleriz. Niye bunları buraya sokuyorsunuz? 'Merak etmeyin bunlar buraya girmeyecek', bu sözü vermelerine rağmen tutmadılar. Biz de şu anda kendi planımızı kendimiz uyguluyoruz. Biz şu anda Irak'ta yakında da Musul'da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus'ta katıldıysak, nasıl Rai'de katıldıysak, şimdi yine söylüyorum... Bana şahsıma hakaretler ediyor. Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kalitemde değilsin, kıratımda değilsin. Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu Irak'ın başbakanı. Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için, Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var. Bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak"

"KADERİMİZ DE KEDERİMİZ DE ORTAKTIR"

"Türkiye'nin, kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, egemenliğinde gözü yoktur. Bin yıldır beraber, kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır. Bizim kendi topraklarımızın güvenliğini sağlamak ve bölgedeki Müslümanların esenliğini istemek dışında bir gayemiz söz konusu değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.