Erdoğan'dan Bulgaristan'a yanıt: Buna hakkımız var

Erdoğan'dan Bulgaristan'a yanıt: Buna hakkımız var

Erdoğan, "Türkiye seçim sürecimize müdahale ediyor" diyerek Ankara Büyükelçisi'ni geri çeken Bulgaristan'a cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Balkan Federasyonu üyelerini kabul etti. Seçime giden Bulgaristan’la Türkiye arasında yaşanan krize değinen Erdoğan, “Bizim kimsenin toprağında egemenliğinde gözümüz yok. Biz soydaşlarımızın haklarının korunması için mücadele ediyoruz. Aslında bu mücadele tüm insanlığın görevidir. Ama söz konusu Müslüman olunca dünyanın pek çok yerinden gözlerin kapandığına şahit oluyoruz” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “İşte son günlerde Hollanda başta olmak üzere Avrupa’da yaşanan hadiseleri görüyorsunuz. Şimdi bu Pazar 26 Mart’ta Bulgaristan’da seçimler var. Bulgaristan’a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini temenni ediyoruz. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Biz burada oradaki soydaşlarımızın yanında yer alma hakkına sahibiz. Bulgaristan seçimleri konusundan demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceğini temenni ediyorum.”

YALAN YANLIŞ BİR ÇOK ŞEY SÖYLENİYOR’

Referandum sürecine de değinen Erdoğan, şöyle dedi: “Değişiklik konusunda yalan yanlış birçok şey söyleniyor. Bu 18 maddenin neyine neden karşısın onu söyle. Ama söylemiyor. Ana muhalefet liderinin söylediklerini önüme koyup düşünüyorum. Acaba biz mi farklı ülkede yaşıyoruz yoksa bu zat mı başka bir ülkede. Tutturmuş bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum.”

CHP İL BAŞKANLARINI VALİ YAPMAYACAĞIZ’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, şöyle dedi: “Ey Kılıçdaroğlu senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Çünkü onlar başkasına hayat hakkı tanımıyorlardı. O dönemde CHP il başkanları aynı zamanda valiydi. Kılıçdaroğlu, şimdi böyle bir şey yapsak nasıl olur? demokrasilerde böyle bir şey olabilir mi olamaz. Artık CHP il başkanlarını vali yapamayacağız. Onu bildikleri için çılgına dönüyorlar.”

HAKKA VE HALKA HESAP VERİRİZ’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Diyelim ki cumhurbaşkanı nefsine yenildi yoldan çıktı tek adamlık yapmaya kalktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına kim yapışır? Millet yapışır. Biz iki hesaba inanırız: Halk ve hak. Yeni sistemin şifresi istikrardır. Güvendir. Türkiye istikrar ve güven ortamına vurulan darbeler yüzünden geçmişte çok büyük bedeller ödemiştir. Bu yönetim sistemine rabbim nasip ederse 16 Nisan’dan sonra kavuşma şansını hep birlikte elde edeceğiz. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.