Erdoğan’dan anayasa çağrısı: İktidar ve MHP isterse millete gidilir

Erdoğan’dan anayasa çağrısı: İktidar ve MHP isterse millete gidilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa konusunda MHP’ye çağrı yaptı. Erdoğan, MHP’nin destek vermesi halinde ülkenin yeni bir anayasaya kavuşabileceğine dikkat çekti.

Dün akşam TRT’de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve dünyadaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni anayasa ile ilgili de konuşan Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) çağrıda bulundu ve “İktidar ve MHP isterse millete gidilir,” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Diyelim ki burada sadece bir iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367’yi bulamayabilirler o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. Ben inanıyorum ki millete gitmenin yolu açılsa, millet böyle bir yeni anayasaya ‘evet’ diyecektir. Ben milletimize bu noktada güveniyorum.

“İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum. Azami müştereklerin olduğu iki görüş, iki yapı eğer bir araya gelir de böyle bir milli ve yerli anayasayı eğer oluşturursa, bu millet de kendisi için, kendi dokusunu yansıtan milli ve yerli bir anayasaya ‘evet’ diyecektir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki bu adım da kararlı bir şekilde atılır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.