Erdoğan'dan Akşener'e: Sen neden çıktın bu yola?

Erdoğan'dan Akşener'e: Sen neden çıktın bu yola?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in şehir hastaneleriyle ilgili açıklamasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitingindeki konuşmasında asimilasyon politikalarına son verdiklerini söyledi. Ardından Adana’da konuşan Erdoğan, şehir hastaneleriyle ilgili açıklaması nedeniyle, daha önceden yorum yapmaktan kaçındığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, “Çıkmış adaylardan biri diyor ki ‘Bu şehir hastanelerini nasıl işleteceksiniz?’ Önce bu bayana sormak lazım, sen neden çıktın bu yola? Bizim ulaştığımız yere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da düzenlenen mitinge katıldı. Van’a yapılan gençlik merkezleri yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’a 5 bin seyirci kapasiteli bir spor salonu, Van ve Erciş’e gençlik merkezleri yaptık. 212 yataklı Erciş Devlet Hastanesi’yle birlikte 18 adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor” dedi.

‘BURADA HARAMZADELERİ GEZDİRMEYİZ’

“Bugün bir kez daha sizlerle muhabbete geldim Van” diyen Erdoğan, “Van belediyesinin size doğru dürüst bir hizmeti oldu mu? Tüm kurumlarımızı seferber ederek adeta Van’ı yeniden ayağa kaldırdık. Sadece depreme 16 katrilyon lira harcadık. Van bizim, Vanlı bizim. Biz burada teröristleri, haramzadeleri, kendi halkına susamış vampirleri gezdirmeyiz. Van, bu seçimde oyu kendisinden alıp İstanbul’daki bir avuç marjinalin eline verenlerden inşallah kurtuluyor” diye konuştu.

‘İSTANBUL SUSUZDU, SUYU BEN GETİRDİM’

24 Haziran seçiminin Van için dönüm noktası olacağını belirten Erdoğan, “Terör örgütünün yanaşmaları ne yaptı? Size hizmet etmek için kullanmaları gereken imkanları, paraları ne yaptı? Kandil’e gönderdi. Örgüte teslim etti. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz onlar kan siyaseti yaptılar. 24 Haziran, Van için de bir dönüm noktası olacak” ifadelerini kullandı.

CHP’yi de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin ağzından terörle mücadele duydunuz mu? CHP’den görevi aldığım zaman İstanbul susuzdu. Suyu ben getirdim” dedi.

‘ÖZGÜRLÜKLERDEN TAVİZ YOK’

Asimilasyon politikalarına son verdiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ret ve inkar politikalarını, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir, aynı temel hizmetlerden faydalanmaktadır. Biz, Türkiye’de devlet zulmünü ortadan kaldırdık. Özgürlüklerden taviz yok, geriye dönüş asla söz konusu değil.

Sizin Kürt olmanız, Türk olmanız, Boşnak, Roman, Abaza olmanız beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren ne biliyor musunuz? Beni yaradan Allah sizi de yarattı. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum, sevmemek mümkün mü? İnkar ve asimilasyon politikalarından eser kalmadı değil mi? Diyorlar ki kılık kıyafet karışıyorlar. İşte burada başı açık da var, kapalı da var. Kimse karışamaz.”

‘AH, CHP’YE GÖNÜL VEREN KARDEŞLERİM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Adana’da düzenlenen mitinge katıldı. Adana’ya 6’ncı kez geldiğini söyleyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi.

Erdoğan, “Son 4 senede Adana’ya 6 kez geldim. Bay Muharrem, Bay Kemal kaç kere gelmiş? Bizde aşk var, biz size sevdalıyız. 16 yılda Adana’ya 41 katrilyon yatırım yaptık. Laf değil laf. Bay Muharrem ne diyecek, Bay Kemal ne diyecek; ne yaptın diyecek. Ah CHP’ye gönül veren kardeşlerim marifet iltifata tabidir. Bol bol yalan konuşanlarla mı bu ülkede mesafe alacağız?” dedi.

‘BİZİM ULAŞTIĞIMIZ YERLERE, SİZİN HAYALLERİNİZ ULAŞAMAZ’

İnce’nin şehir hastaneleriyle ilgili açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, “Bay Muharrem sıkıntın olduğunda doğru buraya. Nereden nereye ne rezillikler yaşadık. Şimdi şehir hastanesi ile Adana’da tavan yaptık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’i de eleştirdi. Erdoğan, “Çıkmış adaylardan biri diyor ki ‘Bu şehir hastanelerini nasıl işleteceksiniz?’ Önce bu bayana sormak lazım, sen neden çıktın bu yola? Bizim ulaştığımız yere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz” ifadelerini kullandı.

‘BENİM MİLLETİMİ KAĞNI İLE TAŞIYACAKLAR’

“İnce, şehir hastanelerini kapatmaktan söz ediyor” diyen Erdoğan, “Lüks görüyorlar, çok görüyorlar. Yalan haberler üzerinden şehir hastanelerimizi karalamaya çalışıyorlar. 24 Haziran’da bunlara bir ders verelim. ‘Ne gerek var’ diyorlar yüksek hızlı trene. Sen öyle yatırımlar yapacaksın ki halkım bunlardan istifa etsin. Bunlar hala benim milletimi kağnı ile taşıyacaklar. Bunlar da Batılı modern bir dünya yok. Sandıktan çıkamayacaklarını anlayınca mızıkçılık yapıyorlar. 1 milyon 300 bin kişiye montaj diyorlar” dedi.

‘KENDİ PAŞA KEYFİ İÇİN MEHMETÇİKLERİMİZİN MORALİNİ BOZUYOR’

Kandil Dağı’na yönelik harekata da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’de, Cerablus’ta Kandil’de ne işiniz var diyorlar. Biz Afrin’e de Kandil’e de gireriz. Kandil’i bölücü terör örgütünün başına yıktık, yıkıyoruz, yıkmaya devam edeceğiz. Kendi paşa keyfi için Mehmetçiklerimizin morali bozuyor. Kandil’e operasyonu durdurmaya çalışıyorlar. Biz terör bataklıklarını kuruttukça bunları telefonun diğer ucundaki efendileriyle beraber bir kaygı sarıyor” şeklinde konuştu.

‘İNCE, ŞEHİT HALİSDEMİR’İN MEZARINI ZİYARET EDEMİYOR’

Erdoğan, Muharrem İnce’nin, “Pensilvanya’yı incitmemek için” 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilerin açtığı ateş nedeniyle hayatını kaybeden astsubay Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etmediğini iddia etti.

Erdoğan, “Biz yıkmanın değil, yeni eserler kazandırmanın peşindeyiz. Terörün belini kırmanın derdindeyiz. Bay Muharrem Niğde’ye geliyor, sırf Pensilvanya’yı incitmemek için şehit Halisdemir’in kabrine dahi uğrayamıyor, kabri başında dua edemiyor” dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum