Erdoğan’dan akademisyenlere: Bunlar alçaktır, zalimdir

Erdoğan’dan akademisyenlere: Bunlar alçaktır, zalimdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış İçin Akademisyenler “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenler için “Bunlar zalimdir, alçaktır, katliam yapanlarla birlikte olanlar da aynı suçu işlemişlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, bombalı saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmet’i ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Barış İçin Akademisyenler grubunun “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenler için “Bunlar zalimdir, alçaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti: “Bütün bu olan olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayınlayıp, o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri özellikle tekrar kınıyorum, şiddetle kınıyorum. Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha yakından anlamalarını, yani önünde bir profesör, doçent bilmem ne olması kimseyi aydın yapmaz, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır, çünkü zalimlerle birlikte olanlar zalimdir. Katliam yapanlarla beraber olanlar katliam içerisinde oldukları için onlar da aynı suçu işlemişlerdir.”

Erdoğan, HDP’lilere yönelik olarak da, “Parlamentoda siyaset yapamıyorlarsa gitsinler hendek kazsınlar ya da dağa çıksınlar, o kadar net konuşuyorum” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.