Erdoğan'a suikast timi mahkemede

Erdoğan'a suikast timi mahkemede

15 darbe girişimi davası bugün Muğla'da başladı. Duruşma öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmaya Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan tim getirildi. Mahkeme önünde eylemler yapılıyor.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve iki polisin öldürüldüğü saldırıya ilişkin dava bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşma için Muğla Ticaret Odası’ndaki salon hazırlandı. Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Davada Erdoğan’a Marmaris’te kaldığı otelde suikast girişiminde bulunan tim de yargılanıyor.

Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında davanın tutuklu sanıkları, ilk duruşma için gruplar halinde yargılamanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’na getirildi. Sanıklar arasında Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen tim de yer alıyor.

3 cezaevi aracıyla getirilen suikast sanıkları mahkeme salonuna götürülürken kalabalık bir grup da “Game over Feto” pankartı ve “Fetö gelecek hesap verecek” sloganlarıyla protesto edildi. Çiğli imamı olduğu iddia edilen ‘Paşa’ lakaplı Zekeriya Kuzu, saldırıdan 11 gün sonra Marmaris Çetibeli bölgesinde karayolu altındaki menfezde, Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otele yönelik saldırıya katılan diğer askerlerle bitkin halde bulunmuştu.

6’ŞAR KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Sanıkların, ‘Cumhurbaşkanına suikast’, ‘anayasayı ihlal’, ‘yasama organına karşı suç’, ‘hükümete karşı suç’, ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’, ‘yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’, ‘yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’, ‘zincirleme şekilde silahla tehdit’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret’, ‘kamu malına zarar verme, mala zarar verme, nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali ve nitelikli yağma’ suçlarından 6’şar kez müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Soruşturma sürecinde, 73’ü mağdur ve müşteki ile 86’sı tanık olmak üzere toplam 203 kişinin ifadesine başvuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.