'Erdoğan, Yüksekova'nın il olması için sözümün arkasındayım' dedi

'Erdoğan, Yüksekova'nın il olması için sözümün arkasındayım' dedi

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine, "Yüksekova'nin il olması konusunda sözümün arkasındayım, o iş bitmiştir" dediğini söyledi.

YÜKSEKOVA HABER - Öceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların katıldığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurasına katılan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, şurada Yüksekova ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyalogun detaylarını Yüksekova Haber'e anlattı.

'13 İL ADINA KONUŞMA YAPTIM'

365 oda ve borsa yönetim kurulu ve meclis başkanlarının katıldığı şurada Doğu Anadolu Bölgesi odaları adına bir konuşma yaptığını belirten Özdemir, "Toplantıda 13 il ve 27 odayı temsilen, Doğu Anadolu Bölgesi temsilcisi olarak bir konuşma yaptım. Bu konuşma sırasında sıcak bir atmosfer yakaladık. Sadece ilimizin sorunlarını değil bütün bölgenin sorunlarını orada aktarmaya çalıştım. Özellikle bu Doğu Anadolu'da 6 tane Serhat şehrimiz vardır. Bununla ilgili gümrüklerde, sınır kapılarında yaşanan sıkıntıları Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetimize ilettik. Özellikle cazibe merkezlerinin kalkınma hamlesinin Hakkari'den başlaması için talebimizi dile getirdim. Ayrıca göreve geldiğimden beri uğraş verdiğim Organize Sanayi Bölgesi'nin biran önce hayata geçmesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza taleplerimiz oldu. Bununla ilgili dün ilgili kurumlar bizimle iletişime geçti ve gerekli çalışmalar başlatıldı" dedi.

'YÜKSEKOVA'NIN İL OLMASI KONUSUNDA SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ'

Konuşmasının sonunda Yüksekova'nın il olma durumuyla ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir hatırlatmada bulunduğunu belirten Özdemir, "Sayın Cumhurbaşkanım sözünüz var, siz de Karadenizlisiniz, karadenizliler sözünün eridir'dedim. Orada salonda bir alkış aldık ve Sayın Cumhurbaşkanı da bir tebessüm ederek, "Yüksekova'nin il olması konusunda sözümzün arkasındayız, o iş bitmiştir. O konuyla ilgili fikir birliğimiz vardır, kararımızı vermişiz. Kararımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bir takım çalışmalar var. Çalışmalar bittikten sonra Yüksekova'nın il olması konusunu hayata geçireceğiz" şeklinde ifadelerde bulundu. Sanırım şimdiye kadar gecikmesinin nedeni bir takım alt yapı eksikliğinden dolayıdır. Burada ciddi bir kamu yapılaşması olacak. Hakkarili kardeşlerimiz, akrabalarımız, hemşehrilerimiz bu konuda bizleri yanlış anlıyorlar. Şimdi ne kadar Hakkarili Hakkari için uğraşıyorsa ben de Yüksekovalıyım. Yüksekova doğumluyum. Yüksekova için çabalıyorum. Onlara da bir müjde verebilirim Hakkari il olarak kalıyor. Biz her platformda bunu dile getiriyoruz. Hakkari'nin asla mağduriyetini istemiyoruz. Biz bir yandan sevinirken bir yandan onların üzülmesine asla izin vermeyeceğiz. Yüksekova çok çekti. 2017 yılının Yüksekova için güzel geçeceğini düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum