Erdoğan: Üç beş salon teröristine toplantımızı heba etmeyelim

Erdoğan: Üç beş salon teröristine toplantımızı heba etmeyelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta konuşurken bir grup tarafından protesto edildi. Konuşmasına bir süre ara veren Erdoğan, "Üç beş kendini bilmeze üç beş salon teröristine bu toplantımızı heba etmeyelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’ta Müslüman Toplumu’yla Buluşma Toplantısı’nda salonda kargaşa yaşandı.

Erdoğan’ın konuşmasına başlamasından kısa bir süre sonra salondaki bir grup sloganlar atarak Erdoğan’ı protesto etti. İki kişinin pankart açmaya çalıştığı iddia edildi. Salondaki diğer katılımcılar da Erdoğan’ın destekleyen sloganlar attı.

Salonda kısa süreli kargaşa yaşanırken Erdoğan konuşmasına ara verdi. Erdoğan yanına gelen korunmasına “Kim bunlar?” dedi. ve bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra konuşmasına “Üç beş kendini bilmeze, üç beş salon teröristine bu toplantımızı heba etmeyelim” diyerek konuşmasına devam etti.

Gülen cemaatine bağlı şirket ve okulların ABD’deki faaliyetlerine devam ettiğini belirten Erdoğan, “FETÖ’ye bağlı şirketler, okullar hala ABD’de faaliyet gösteriyor. Kara para aklama işini bu yolla yapıyorlar. ABD’li yetkilere 85 koli delil teslim ettik. ABD’nin terör örgütlerinin gerçek yüzünü göreceğine inanıyoruz” dedi.

Son yıllarda İslam düşmanlığının arttığını söyleyen Erdoğan, “Arakanlı Müslümanlar katlediliyor. Biz hiçbir zaman ‘Budistler Müslümanları öldürüyor’ demedik. Peki ‘İslami terör’ ifadesini siz hangi hakla söylüyorsunuz? Kimse dinimize terörü yakıştıramaz. DEAŞ’ın İslam ile alakası yoktur, DEAŞ bir terör örgütüdür. 3 bine yakın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Buradan ABD’li yetkililere soruyorum siz kaç DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdiniz?” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.