Erdoğan: Türkiye'de devlet zulmünü ortadan kaldırdık

Erdoğan: Türkiye'de devlet zulmünü ortadan kaldırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da düzenlenen mitinge katıldı.

Van’a yapılan gençlik merkezleri yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’a 5 bin seyirci kapasiteli bir spor salonu, Van ve Erciş’e gençlik merkezleri yaptık. 212 yataklı Erciş Devlet Hastanesi’yle birlikte 18 adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor” dedi.

‘BURADA HARAMZADELERİ GEZDİRMEYİZ’

“Bugün bir kez daha sizlerle muhabbete geldim Van” diyen Erdoğan, “Van belediyesinin size doğru dürüst bir hizmeti oldu mu? Tüm kurumlarımızı seferber ederek adeta Van’ı yeniden ayağa kaldırdık. Sadece depreme 16 katrilyon lira harcadık. Van bizim, Vanlı bizim. Biz burada teröristleri, haramzadeleri, kendi halkına susamış vampirleri gezdirmeyiz. Van, bu seçimde oyu kendisinden alıp İstanbul’daki bir avuç marjinalin eline verenlerden inşallah kurtuluyor” diye konuştu.

‘İSTANBUL SUSUZDU, SUYU BEN GETİRDİM’

24 Haziran seçiminin Van için dönüm noktası olacağını belirten Erdoğan, “Terör örgütünün yanaşmaları ne yaptı? Size hizmet etmek için kullanmaları gereken imkanları, paraları ne yaptı? Kandil’e gönderdi. Örgüte teslim etti. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz onlar kan siyaseti yaptılar. 24 Haziran, Van için de bir dönüm noktası olacak” ifadelerini kullandı.

CHP’yi de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin ağzından terörle mücadele duydunuz mu? CHP’den görevi aldığım zaman İstanbul susuzdu. Suyu ben getirdim” dedi.

‘ÖZGÜRLÜKLERDEN TAVİZ YOK’

Asimilasyon politikalarına son verdiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ret ve inkar politikalarını, asimilasyonu biz kaldırdık. Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir, aynı temel hizmetlerden faydalanmaktadır. Biz, Türkiye’de devlet zulmünü ortadan kaldırdık. Özgürlüklerden taviz yok, geriye dönüş asla söz konusu değil.

Sizin Kürt olmanız, Türk olmanız, Boşnak, Roman, Abaza olmanız beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren ne biliyor musunuz? Beni yaradan Allah sizi de yarattı. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum, sevmemek mümkün mü? İnkar ve asimilasyon politikalarından eser kalmadı değil mi? Diyorlar ki kılık kıyafet karışıyorlar. İşte burada başı açık da var, kapalı da var. Kimse karışamaz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.