Erdoğan: Tüm dünyaya sesleniyorum; operasyonlarımız durmayacaktır

Erdoğan: Tüm dünyaya sesleniyorum; operasyonlarımız durmayacaktır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MÜSİAD iftarında yaptığı konuşmada bölgede operasyonların durmayacağını söyleyerek, “Milletimiz huzur ve güven ortamını 3-5 çapulcunun heba etmesine izin vermeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde MÜSİAD’ın iftar programına katıldı.

Programda konuşan Erdoğan, “operasyonlara devam” mesajı verdi, “Çevremizde sırtlanlar, üzerimizde akbabalar dolaşırken biz kendi aramızda kavgaya tutuşamayız” dedi.

Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

“Liseleri, üniversiteleri kaşıyorlar”

“Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, ardı ardına yaşadığımız iki genel seçim, Suriye’deki gelişmeler, Rusya ile yaşadığımız uçak krizi gibi sorunlar gerçekten yorucuydu. İnşallah artık bu dönemi yavaş yavaş geride bırakacak ve yeni bir heyecan ve güçle 2023 hedeflerimize doğru süratle ilerleyeceğiz.

“Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birilerinin halen liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, toplumun ulaşabildikleri her kesimini tahrik ederek, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz. Ama milletimiz bunların gerçek yüzünü gördü. Bölücü terör örgütü ve onun siyasi destekçileri bölgede sokağa çıkamaz hale geldiler. Teröre destek veren kim varsa hepsi de milletimizin tepkisine maruz kalıyor.

“Operasyonlar durmayacak”

“Ekranları başında izleyen tüm vatandaşlarıma ve dünyaya sesleniyorum. Terörle mücadelemiz, bu operasyonlarımız huzur, sükun sağlanmadıkça durmayacaktır; bunu herkes böyle bilsin. Milletimiz evlatlarının kanı, canı, fedakarlığı pahasına elde ettiği huzur ve güven ortamını 3-5 çapulcunun heba etmesine izin vermeyecektir.

“Kendi aramızda kavgaya tutuşmayalım”

“Birileri çakallara meydan okuyor. Buyursun çakallara meydan okuyanlar, hamdolsun bizim şehirlerimizde çakallar yok, dağlara çıksınlar orada çakalları kovalasınlar. Onların yeri orası; Türkiye’nin artık yeni Gezilere, yeni paralel yapılanmalara, yeni kalkışmalara değil; istikrar içinde büyümeye, üretmeye, kalkınmaya ihtiyacı var.

“Çevremizde sırtlanlar, üzerimizde akbabalar dolaşırken biz kendi aramızda kavgaya tutuşamayız. Gün birlik günüdür. Gün güçlü olma günüdür. Gün mücadele günüdür. Onun için bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Ramazan-ı Şerif’in de anlamı budur. Her kim ki aksi bir tavır içine girerse; işte o bu milletin, ülkenin, bu devletin kötülüğü için çalışıyor demektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.