Erdoğan: Soçi'ye bağlı kalmadan rejim güçlerini vuracağız

Erdoğan: Soçi'ye bağlı kalmadan rejim güçlerini vuracağız

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, İdlib'deki gelişmelere ilişkin "Bundan sonra saldırı olursa Soçi'ye bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağız. Rejimi belirlediğimiz sınıra kadar kovalayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin İdlib’de önümüzdeki günlerde atacağı adımları açıkladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘FETÖ’nün siyasi ayağının lideri Erdoğan’dır’ açıklamasına da yanıt verdi.

Erdoğan’ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

RUS GÜÇLERİ SÜREKLİ SİVİLLERE SALDIRIYOR: Bugüne kadar İdlib’de verdiğimiz şehit sayısı 14’ü buldu. İdlib’de rejim ve onlarla hareket eden Rus güçleri ile İran destekli militanlar sürekli sivillere saldırıyor, kan döküyorlar. İdlib ile ilgili kimi endişe ifadelerinin de başka saiklerden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Herkes gözünü kapatsa, sırtını dönse, vicdanını dondursa da Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır. İdlib’de rejim ve Ruslar ile rejimle hareket eden güçlerin çoğu saldırılarının sivil halkı hedef aldığı gerçeğini altını bir kez daha çizmek istiyorum. Amaç sahayı tamamen boşaltmaktır.

İDLİB’DE SİVİLLERİ VURAN HAVA ARAÇLARI ARTIK RAHAT HAREKET EDEMEYECEK: Verilen sözlere riayet edilmesini bekledik bize verilen sözler yerine getirilmediği gibi anlaşmalara da kimse uymuyor. Bu saldırılar doğrudan askerlerimizi hedef almaya başladı. Madem durum bu biz de lafa değil sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz. Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem noktaları gerisine çıkartmakta kararlıyız. Havada karada ne gerekiyorsa tereddüt etmeden bunu yapacağız. İdlib’deki askeri gücümüzü ciddi oranda tahkim ettik. İdlib’de sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları, artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerdir.

REJİMİ GÜÇLERİNİ KOVALAYACAĞIZ: Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, satılmışlığına, provokasyonlarına göz yumacak değiliz. Karada rejim güçlerini belirlediğimiz sınırların ötesine kadar kovalayacağız. Bu süreçte gözlem noktalarındaki askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile Soçi muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.