Erdoğan: Sizin bildiğiniz eski Türkiye yok

Erdoğan: Sizin bildiğiniz eski Türkiye yok

Başbakan Erdoğan, Köln'de hem Avrupa'yı hem de kendisine yönelik protestoları sert bir dille eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köln’de Avrupa’ya sert çıkarak, “Yarın (bugün) Almanya’da Avrupa Parlamentosu ile ilgili seçimler var. Erdoğan’a saldırmakla oy devşiremezsin, böyle şey olmaz. Türkiye ’ye parmak sallayanlar, Türkiye’yi terbiye etmeyi kendine hak görenler var. Türkiye artık eski Türkiye değil. Köprünün altından çok sular geçti” dedi. 

Başbakan Erdoğan’ın Köln’de yaptığı miting için binlerce kişi Erdoğan’ı protesto gösterilerine katıldı. 

Köşk desteği

Erdoğan, Köln’de Almanya’da faliyet gösteren Türk sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Köşk nabzını da tutan Erdoğan’a sivil toplum temsilcileri, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olması durumunda destek vereceklerini iletti. 

Köln Arena’daki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinliği ise Soma faciasında hayatını kaybedenlere yönelik saygı duruşu, Kuran-ı Kerim ve Ezan okunmasıyla başladı. 
Başbakan Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi: 

MERKEL’E TEŞEKKÜR: Merkel ile telefon görüşmesi yaptım. Destek mesajlarını iletti. Sayın Merkel ve Alman makamlarına Soma’daki madenlerle ilgili geleceğe yönelik neler yaparız onları konuştuk. Kendisine şükranlarımı ifade ediyorum. 

IZDIRABI DUYMAYANLAR OLDU: Bir gerçek var. Biz orada (Soma) elim faciayı yaşarken ülkemizin içinde bu ızdırabı duyamayanlar da oldu. Bunlar azınlık olan ama nemalanmaya çalışan kesimlerdir. Ana muhalefetin bazı vekilleri de bu eylemlere ortak oldular. İllegal eylemlere girdiler. Bir gencimiz (Okmeydanı) orada maalesef öldü. Bir gencimiz daha öldü. Kız kardeşi şöyle söyledi: ‘Siz bu eylemleri yapmasanız kardeşim ölmeyecekti.’ 

BENİ CEHENNEME GÖNDERMİŞLER: Bakıyorsun hemen yansıması oldu burada. Hele bir kendini bilmez derginin (Bild) attığı başlık manidar. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu. 

HOPLADINIZ, OTURDUNUZ: Gezi olaylarıyla hopladınız oturdunuz. 17 Aralık’ta hopladınız oturdunuz. 25 Aralık’ta hopladınız oturdunuz. Benim milletim size en güzel dersi 30 Mart’ta verdi. 

BATI POLİSE FATURA KESEMEZ: Batı hala polisimize fatura kesmeye çalışıyor. Molotof kokteyli ile iki polisimiz yandı. Güneydoğuda da oldu. Bütün bu terör eylemlerine karşı bizim polisimiz ‘gel bizi yak’ mı diyecekti? Ne yapacaktı. Emniyet amirini nasıl dövüyorlar. Bunlar illegal örgütler. Toplumu terörize etmeye çalışıyorlar. Başaramayacaklar. Bu iş de çözülecek ama öyle ama böyle. 

FETHULLAH GÜLEN’E: Karşımıza bir de Pensilvanya çıktı. Pensilvanya’dan uluslararası yerlerin maşası olanlar ülkeme ihanet etti. Türkiye’de kendini milletin üzerinde gören elit seçkinci bir zümre var. Alışmışlar millete tepeden kibirle bakmaya. Millete hükmetmeye alışmışlar. Biz işte bu kibir abidelerine, bu elitlere dur dedik. 

AVRUPA’YA: Türkiye’ye tepeden bakmaya alışkanlık hale getirenler var. Türkiye’ye parmak sallayanlar, Türkiye’yi terbiye etmeyi kendine hak görenler var. Çıkarları zedeleniyor diye Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini farklı şekillerde engellemeye, durdurmaya çalışanlar var. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye o sizin bildiğiniz Türkiye değil artık. Köprünün altından çok sular geçti. Yeni Türkiye’yi artık herkes kabullenmek zorundadır. Türkiye’yi artık görmek ve herkes hazmetmek zorundadır. Hiçbir ülke hiçbir uluslararası ülke kibirle bize istikamet çizemez. Hiç kimse Türkiye’yi azarlayamaz. Kendine hak gördüğünü kimse Türkiye’den esirgeyemez. Bizim eleştiriden çekincemiz yok. 

DOSTLARIMIZ BİZDEN KORKMASIN: Biz AB’ye tam üye olmayı hedef koymuş ve samimi çalışan bir ülkeyiz. Yapılan haksızlıklara rağmen reformları kararlılıkla yürütüyoruz. Dostlarımız bizden korkmasın çekinmesin. Türkiye artık Avrupa’nın parçasıdır. Avrupa’nın sorunları Türkiye kullanılarak değil Türkiye ile çözülür. Değişime direnen Avrupa, Avrupa değildir.

ELİMDE BELGELER VAR: Köln’den soruyorum polis öldürmek, askere kurşun sıkmak, terör örgütlerine üye olmak basın özgürlüğü müdür. Yıllarca sessiz kalanlar ve şimdide basın özgürlüğü üzerinden teröre katkı sağlıyorlar. Elimde belgeler var, video ile tespitler var. Vakti saati gelince onları da açıklarım. 

Merkel’le görüşme yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Almanya’da ayrıldı. Erdoğan’ı, Köln havalimanının askeri bölümünden Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin uğurladı. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da İstanbul ’a hareket etti. Erdoğan, Köln’e yaptığı bir günlük ziyaret kapsamında ayrıca bazı Türk sivil toplum kuruluşları ve eski Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile de görüştü. Resmi bir ziyaret olmadığı için Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel arasında görüşme ise olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum