Erdoğan: Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz

Erdoğan: Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde sigarayı bırakanlarla buluştu. Erdoğan, “Sigara içme özgürlüğü diye bir şey yoktur,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Saray’da düzenlediği resepisyonda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Sigara içme özgürlüğü olamaz. Nasıl intihar etme özgürlüğü yoksa, bu da olamaz”, diye konuştu.

“Sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan şiir, roman, film…” ifadesini de kullanan Cumhurbaşkanı, sigara konusunda ‘mahalle baskısı’ talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Nasıl intihar etme özgürlüğü yoksa, kendi kendini ölümcül hastalığa maruz bırakma özgürlüğü yoksa neticesi bu sonuçlara çıkan zararlı alışkanlıklarla ilgili özgürlük de olamaz. Asıl olan sigara içenin değil, sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır. Çünkü sigara içmeyen kişi tamamen kendi iradesi dışında bir tehlikeye, bir tehdide maruz kalmaktadır.

“Devlet hırsıza karşı nasıl mal sahibini, teröriste karış nasıl masum vatandaşı korumak mecburiyetindeyse tütüne, alkole, uyuşturucuya karşı da vatandaşını o şekilde kollamak zorundadır. Bu çerçevede yürütülen tüm çalışmaların hem devletin en üst temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı adına hem de şahsi olarak sonuna kadar arkasındayım, sonuna kadar destekçisiyim.

“Birçok ülkeye göre yeterli bilince ulaşamadığımıza inanıyorum. Diğer ülkelerde sigara içenler ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. Burada çok güçlü bir toplumsal bilinç var. Bizim de böyle bir anlayışa ihtiyacımız var. Sigara ve diğer zararlı alışkanlıklar konusunda mahalle baskısı gerekli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.