Erdoğan: Protesto özgürlüğü gençlerimizin en tabii hakkıdır

Erdoğan: Protesto özgürlüğü gençlerimizin en tabii hakkıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençleri kabul etti.

Seçme ve seçilme yaşına değinen Başbakan Erdoğan, "Seçme yaşı 18 olduğuna göre, seçilme yaşı neden 30 olsun. Zor olan seçmektir. İyiyi kötüden ayırt etmektir önemli olan. Bu ülkede öyle siyasiler gelmiştir ki, Taksim'e dört ayaklı koysam seçtiririm demişti. Maalesef bu ülke bunları gördü. Biz asla böyle bakmadık. Ecdadımızdan aldığımız mirasla olaya baktık. Bir devri kapatıp, bir devri açan Fatih'in yaşı neyse, olaya öyle baktık. Bunlar batılıyız derler ama batıdaki sistemi incelemezler. Şimdiki hedefimiz, seçme ve seçilme yaşının 18 olmasıdır" dedi.

Gençler üzerinden Türkiye'ye ağır bedeller ödetilmek istendiğini iddia eden Erdoğan, "Mısır'da yaşanan acıları gördük. Ukrayna'da gördük. Gençler üzerinden kurulan tuzaklar bu ülkelere ağır bedeller ödetti, ödetiyor. Türkiye üzerinde aynı oyunu oynamak, gençler üzerinden Türkiye'ye aynı ağır bedelleri ödetmek istiyorlar. İşte şu anda ortak bir acıyı yaşıyoruz. İnsani bir trajedi üzerinden bile kamplaşma, kutuplaşma üretebiliyorlar" dedi.

İfade özgürlüğü, eleştirme ve protestonun hak olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "İfade özgürlüğü, eleştirme, protesto gençlerimizin en tabii hakkıdır. Ancak bu hakların istismar edilmesi, başkalarının özgürlüklerini kısıtlayacak noktaya gelmesi ülkemize, gençliğimize zarar verir. Siz değil ama biz,12 Eylül öncesini yaşadık. Birbirine tahammül edemeyen maşa haline gelen gençlik silah çekme noktasına getirildi" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YASAMA YILINDA SEÇME VE SEÇİLME YAŞINI 18 OLARAK ÇIKARMA AZMİNDEYİZ"

Yeni yasama yılında seçme ve seçilme yaşını 18 olarak çıkarmayı hedeflediklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün Almanya'da, Hollanda'da oluyor. Niye Türkiye'de olmasın. Şimdi bunun çalışmalarını yaptırıyorum. Bu yasama yılı olmazsa bile önümüzdeki yasama yılında, grubumuz olarak seçme ve seçilme yaşını 18 bu şekilde çıkarma azmindeyiz. Hani birileri Parlamento'da basın toplantısı yapıyor. Bir tarafında bir genç diğer bir tarafında yine bir genç. Yaptığı açıklama çok manidar. Parlamento'yu çoluk çocukla mı dolduracağız. Bu gençliğe hakarettir saygısızlıktır. Sevgili genler sizler asla bunu hak etmiyorsunuz" diye konuştu.

"ELLERİNDE MOLOTOF İLE DOLAŞANLARI DEĞİL BİLGİSAYARLARI, KİTABI İLE DÜŞÜNEN GENÇLERİ KAST EDİYORUM"

Türkiye'nin makamlarında yaşlanan siyasetçi profilinden kurtulması gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Gençlerin, 18 yaşında Parlamento'ya girmelerine anlayışla bakmaları gerekir. Bu büyük düşünmeyi gerektirir. Tabi bununla ellerinde Molotof ile dolaşanları kast etmiyorum. Ellerinde bilgisayarları ile kitabı ile düşünen gençleri kast ediyorum. Türkiye'nin makamlarında yaşlanan siyasetçi profilinden kurtulmalıyız. Örnek olmamız lazım. Gençliğimize güveniyoruz" dedi.

"KİTLE İLİŞİMİNİN DUYGULARI, ALGILARI, ALIŞKANLIKLARI CİDDİ ŞEKİLDE TÖRPÜLEDİĞİ BİR ÇAĞDA YAŞIYORUZ"

Başbakan Erdoğan, "Kitle ilişiminin duyguları, algıları, alışkanlıkları ciddi şekilde törpülediği bir çağda yaşıyoruz. Art niyetli ellerde, medya ya da sosyal medyada haber veren bilgilendiren araçlar olmaktan çıkıp kutuplaşmanın, çatıştırmanın vasıtası olabiliyorlar. Kendi fikir ve ideolojisini yegane doğru olarak görenler, gençlerin bu vasıtalarla kolayca istismar ediyorlar" ifadelerini kullandı.

İNSANİ BİR TRAJEDİ ÜZERİNDEN BİLE KAMPLAŞMA, KUTUPLAŞMA ÜRETEBİLİYORLAR

Gençler üzerinden Türkiye'ye ağır bedeller ödetilmek istendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Mısır'da yaşanan acıları gördük. Ukrayna'da gördük. Gençler üzerinden kurulan tuzaklar bu ülkelere ağır bedeller ödetti, ödetiyor. Türkiye üzerinde aynı oyunu oynamak, gençler üzerinden Türkiye'ye aynı ağır bedelleri ödetmek istiyorlar. İşte şu anda ortak bir acıyı yaşıyoruz. İnsani bir trajedi üzerinden bile kamplaşma, kutuplaşma üretebiliyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum