Erdoğan: Obama’nın gıyabımda yaptığı açıklamaya üzüldüm

Erdoğan: Obama’nın gıyabımda yaptığı açıklamaya üzüldüm

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’nın eleştirileriyle ilgili konuştu, ”gıyabında yaptığı açıklamaya üzüldüğünü” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barak Obama’dan önceki gün gelen “basın özgürlüğü” eleştirisine ilişkin açıklamada bulundu.

Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış’ın haberine göre Erdoğan, dün Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı ve ABD Başkanı Obama’nın, “Yürkiye’de basına yönelik yaklaşımın ülkeyi  sıkıntı verici bir yola sokacağı” sözlerine ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi:

“Gıyabımda o tür bir açıklama yapıldığını duyunca üzüldüm. Sayın Obama’yla görüşmemizde o konular gündeme gelmedi. Bana o türden bir şey söylenmiş değil.  Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.