Erdoğan: NATO’nun daha aktif olması gerekiyor

Erdoğan: NATO’nun daha aktif olması gerekiyor

Polonya’ya hareketinden önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “NATO’nun Türkiye’nin güvenliğini olumsuz etkileyen gelişmeler karşısında çok daha fazla çaba göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katılacağı NATO zirvesi için Polonya’ya hareketinden önce açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Geçtiğimiz haftalarda önce İstanbul’da, ardından Irak ve Suudi Arabistan’da yaşanan terör saldırılarında gördüğümüz gibi, uluslararası güvenlik giderek daha kırılgan bir hal alıyor.

“Bu durum sadece Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki birkaç ülkeyi etkileyen lokal bir sorun değildir. Bilakis tüm ülkeleri, tüm bölgeleri etkisi altına alan, küresel boyutu olan bir meseledir.

“Nitekim Fransa, Belçika, Tunus, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelen terör eylemleri nerede olursa olsun, ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülkenin bu sürecin dışında olmadığını ortaya koymuştur.

“Zirve kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Göç hareketleri bütün dünyayı etkiliyor.

“Güvenlik tehdidi kavramının mahiyeti çok ciddi bir değişim yaşıyor. Bu süreçte NATO’nun daha aktif olması, bu yeni tehditler karşısında kendini de güncellemesi gerekiyor.

“Küresel istikrar ve güç dengesinin devamı için, ittifakın dayanışmasını sürdürmesi, caydırıcılığını da tahkim etmesi şarttır.

“NATO’nun Türkiye’nin güvenliğini olumsuz etkileyen gelişmeler karşısında çok daha fazla çaba göstermesini bekliyoruz.

“Birçok devlet başkanı ile ikili görüşmeler yapacağız. “3 milyonu aşan mülteci kriziyle karşı karşıyayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.