Erdoğan: Meclis dokunulmazlık konusunda süratle adım atmalı

Erdoğan: Meclis dokunulmazlık konusunda süratle adım atmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamento, dokunulmazlık konusunda süratle adım atmalı. Sen siyasetçi olarak görevini yap. Siyasetçi bu kararı alır gerisini yargıya bırakır. Bu milletin birliğini, beraberliğini tehdit edenler hesabını vermeli” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 22. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Erdoğan gitmeden istikrar gelmez’ açıklamaları

“Bazı köşe yazarları diyor ya, ”Erdoğan gitmeli. Erdoğan gitmeden istikrar gelmez.” Peki 2002’nin sonundaki Türkiye’de istikrar mı vardı? 2002’deki Türkiye’nin ekonomik hali ortadaydı. Milli gelirimiz ortadaydı. Biz o zaman 1’5 5 katladık. Ekonomik gücümüz bu denli arttı. Bunları yakalamak suretiyle Türkiye G-20 ülkeleri arasında yerini aldı.

“1970’lerin, 90’ların acı günlerini tecrübe etmiş Türkiye, geldiğimiz bu duruma mukayese edilemez şekilde geriydi. Ama şimdi zorlukların üstesinden gelme konusunda çok daha donanımlıyız.

“Birileri diyor ki, ”Tayyip Erdoğan Türkiye’nin başından giderse terör biter, demokrasi gelir.” Kim diyor bunu, terör örgütünün Kandil’deki yöneticisi. ABD’deki, Avrupa’daki bir takım gazeteciler ve eski diplomatlar diyor. Ülkemizdeki bir takım aklı evveller diyor. Aslında bunların hepsi aynı yerden beselenen kişilerdir. Peki gerçekten de Erdoğan gidince terör biter, demokrasi gelir mi?

‘Ceza kanunumuzu hemen değiştirmeliyiz’

“Terör örgütünün amacı sadece belli illeri ele geçirmek değil Türkiye’yi top yekün ele geçirmek değil mi? 35 yıl önce terör esiyordu o zaman Tayyip Erdoğan da ülkenin başında değildi. Buna ne diyorsunuz?

“Bir takım kifayetsiz muhterisler acı olayı kendi çıkarları için kullanacak kadar zavallıdır, haysiyetsizdir. Hiç bir sıfat terör örgütü yandaşlığının örtüsü olamaz.Terör ve terörist tanımını yeniden yapmalıyız. Ceza kanunumuzu hemen değiştirmeliyiz.

“Benim Kürt kardeşlerimi sokağa dökmek suretiyle 52 kişinin ölümüne neden olanlar teröre yardımdan yargılanmayacak da bu millet gelip bunu seyredecek öyle mi? Arkasında PKK’nın PYD’nin olduğunu söyleyenler bu ülkede temiz olacak öyle mi? Bunlara karşı parlamento gerekli tavrı ortaya koymazsa, bu millet bu parlamentodan hesabını sorar.

‘Millet koalisyonuna ihtiyacımız var’

“Meclis’teki partilerimizden siyasi rekabeti bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini istirham ediyorum. Türkiye’nin mevcut meclis yapısı itibariyle hükümet kurmasına ihtiyacı yok ama dayanışmaya ihtiyacı var.

“Terör örgütlerine karşı farklılıklarımızı bir kenara bırakmak bir millet koalisyonuna ihtiyacımız var. Gelin bu ittifakı hemen sağlayalım ve canımıza kast edenlerin üzerine hep birlikte gidelim. Terör örgütünün yan kolu olarak faaliyet gösteren partinin mensuplarını ben artık meşru siyasi aktörler olarak görmüyorum, kusura bakmasınlar. Dolayısıyla bu çağrım onlara değil, diğer partilerimizedir.

“Terör meselesi artık belirli bölgelerimizi kapsayan asayiş sorunu olmaktan çıkmış topyekün varlığımız tehdit eder hale gelmiştir. Devlet kadife altındaki elini ortaya çıkararak gereken cevabı vermelidir.

‘Dokunulmazlık konusunda süratle adım atmalı’

“Parlamento, dokunulmazlık konusunda süratle adım atmalı. Sen siyasetçi olarak görevini yap. Siyasetçi bu kararı alır gerisini yargıya bırakır. Bu milletin birliğini, beraberliğini tehdit edenler hesabını vermeli.

“Terörle mücadelede yanımızda olanlar dostumuzdur, karşımızda olanlar düşmanımızdır. Ben dertliyim, yaralıyım. Türkiye’ye bedel ödetmek isteyenlerin oyunu öyle aleni ki bunu görmemek için gözlerinin görmemesi gerekir.

“Bodrumlara da girseniz, Kandile’de gitseniz sizin peşinizi bırakmayız. Siz bu şehitlerin bedelini ödeyeceksiniz. Bunun hiç lami cimi yok! Yok paralel devlet, yok bu devlet. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devlet yok asla da olmayacaktır. Yok özyönetimmiş şuymuş.

‘Ankara’da oturup Cumhurbaşkanlığı yapan biri değilim’

“O bölgelerin hepsini bilen birisiyim. Ben Ankara’da oturup Cumhurbaşkanlığı yapan birisi değilim. Nerede ne var iyi bilirim. Hizmet etseler başımız canımız üstüne. Buradan para gidecek bunlar aldıkları parayı örgüte gönderecekler.

“Bunların belediyecilik yaptığı yerlerde, oradaki Kürt kardeşlerimize yaptıkları bir hizmet yok. Terörle mücadelede yanımızda olan dostumuzdur, karşımızda olan da düşmanımızdır. Bunun bilinmesi lazım. Mesele bu kadar açık, bu kadar nettir.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.