Erdoğan: Kaderin ötesinde bir şey olabilir mi?

Erdoğan: Kaderin ötesinde bir şey olabilir mi?

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün gündemine asla teslim olmayacağız. Ülke ve millet olarak hedeflerimizden kesinlikle uzaklaşmayacak, vizyonumuzu kaybetmeyeceğiz,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Erken Çocukluk Eğitim Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Ankara’nın ardından İstiklal Caddesi’nde yapılan bombalı saldırıya dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Bu saldırıların amacı insanları korku ve yılgınlığa sürüklemek, terörün gündemine asla teslim olmayacağız,” dedi.

Erdoğan, Türkiye-Avrupa Birliği Zirvesi’nin yapıldığı AB Konseyi binasının hemen arkasında kurulan ‘PKK çadırı’ konusunda da açıklamalarda bulundu, liderlerin tutumuna sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Terörün gündemine teslim olmayacağız”

“Halka açık mekanlarda gerçekleştirilen bu saldırıların amacının insanları korku ve yılgınlığa sürüklemek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Esasen dünyada bu tarz saldırı yöntemleriyle netice almış, hedefine ulaşmış hiçbir terör örgütü yoktur. Öyleyse niçin PKK ve DAİŞ gibi terör örgütleri ülkemizi bu şekilde hedef almaktadır, diye düşündüğümüzde karşımıza başka güçler ve onların Türkiye’yle ilgili niyetleri çıkıyor. Güneydoğu Anadolu bölgemizde, bazı ilçelerimizde yaşanan hadiseler de bunlardan bağımsız değildir…

“Terörün gündemine asla teslim olmayacağız. Ülke ve millet olarak hedeflerimizden kesinlikle uzaklaşmayacak, vizyonumuzu kaybetmeyeceğiz. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına sıkı sıkıya sahip çıkarak terör örgütlerini ve arkalarındaki güçleri Allah’ın izniyle er veya geç hüsrana uğratacağız. Güvenlik kuvvetlerimiz daha çok çalışarak terör örgütünün eylemlerine engel oluyorlar, olacaklar. Terör üzerinden Türkiye’yi terbiye etmeye çalışanların oyunlarını bozacağız. Gerekirse bu mücadeleyi ülke olarak tek başımıza yürütecek ama mutlaka başarıya ulaştıracağız.

“Millet olarak acılarımızı yüreğimize gömüp kayıplarımızın aziz hatırlarını ömür boyu hatırlayarak yolumuzda kararlı şekilde yürümeyi sürdüreceğiz. Kaderin ötesinde bir şey olabilir mi? Öyleyse biz kadere teslim olmuşuz. Mesele o yolda yürümektir ve yürüyeceğiz. Bu zor zamanlarda bize çekilen silahları ve onları destekleyenleri de unutmayacağız.

AB liderlerine eleştiri

“Avrupa Birliği’nde olanları görüyorsunuz. Sayın Başbakan, AB müzakerelerine gitti. Toplantının yapılacağı salonun hemen arkasında bölücü terör örgütü çadır kurdu. Orada kendi paçavrasını dalgalandırıyor. AB ki bu örgütü terör örgütü olarak ilan etmiş. Terör örgütü olarak ilan ettiği halde orada o paçavrayı sallandırıyor ve o çadırda ne yazık ki bölücü terör örgütünün mensuplarına broşür dağıtıyorlar. İçeride bir müzakere Sayın Başbakan ve diğerleri arasında geçiyor. Ne deseler beğenirsiniz? Düşünce özgürlüğü. Bu nasıl bir düşünce özgürlüğü ki Paris’te olduğu zaman kıyamet koparıyorsunuz. Peki Ankara’da veya İstanbul’da olduğu zaman niye rahatsız olmuyorsunuz?

“Hatta daha ileri gidip Sayın Başbakan’a ’İşte Cumhurbaşkanı’nız da böyle konuştu. Bize oradan böyle böyle dedi’. Ne diyecektim? Alkışlayacak mıydım sizi? Güzel yapıyorsunuz, bunu mu diyecektim?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.