Erdoğan HDP'yi yine tehdit etti

Erdoğan HDP'yi yine tehdit etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "üç beş kişinin şımarıklığı" olarak değerlendirdiği Lice'deki kalekol protestolarına karşı "gerekeni yapacaklarını" tekrarladı. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, güven ve istikrarın geliştiğini savunarak 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla usulsüz dinlemelerde kendisinin de "suç örgütü lideri" olarak tanımlandığı fezlekeye değindi: "25 Aralık'ta kirli emellerini gerçekleştirip bakanları, çok sayıda iş adamını tutuklayarak Yassıada'da dönemin Başbakanı olarak yargılayacaklardı" dedi. 

'YOLSUZLUK OPERASYONLARININ HESABINI SORACAĞIZ'

Paralel yapı, darbe girişimleri dediği 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda hükümetin "dimdik durduğunu" belirten Erdoğan, komplo diye tanımladığı yolsuzluk operasyonlarının hesabını soracaklarını ifade etti. "Darbe girişimleri gerçekleşseydi bu ekonomik büyümeyi göremeyecektik. Derin kriz ve kaosu yaşıyor olacaktık" diyen Erdoğan, bu oyunu bozduklarını ve tarihi ekonomik gelişmeleri yaşadıklarını iddia etti.

Gezi direnişiyle "büyüyen Türkiye'de kaos oluşturmak" gayesi taşındığı iddiasını sürdüren Erdoğan, amacın hükümeti devirmek, yargılayıp mahkum etmek olduğunu söyledi. Türkiye'nin Gezi direnişi ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla uçurumun kenarından döndüğünü dile getiren Erdoğan, bu gelişmelere karşı sert durmak dışında yapacakları bir şey olmadığını kaydetti. 

'GEREKENİ YAPACAKSIN, İNDİRECEKSİN'

Sürekli Adnan Menderes örneğini veren ve o süreçten ders çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, "Onlara hoşgörü göstermeyiz. Öfkemizi göstermeyi sakınmayız. Başbakan çok sert diyorlar. Sen hürriyetime, ülkemin istiklaline kast edeceksin, milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikeceksin. Ben göz yumacağım, öyle mi? Darbe girişimlerine göz yumacağım, öyle mi? Doğu'da bazı yerlerde yapılan şımarıklığın sınırları zorlayan noktaya geldi. Çıkacak biri Türk bayrağını indirecek. Orada görevliler seyredecek. Neymiş, çözüm sürecini sekteye uğratmayalım. Bu ne demek? Bayrağı indirene karşı gereğini yapacaksın, indireceksin. Askerin, polisin bahanesi olamaz. Gereği neyse onu yapacak" dedi.

Kakekol direnişlerini "eşkıyalık, terörizm" olarak değerlendiren Erdoğan, "Asker haddini bildirecek. Gereğini yapacak. Durum ne olursa olsun. Eğer bunları yapamıyorsanız gereken uygulamayı biz yaparız. Gözden geçireceğiz bunları. İlgili bakanlıklar gerekli adımları attı. Süreç devam ediyor. Gözaltına alınanlar var" diye kaydetti. 

YAPTIĞI IRKÇI AÇIKLAMALARI MEDYAYA VE SİYASETE YAMADI

Erdoğan kalekol direnişini gerçekleştirenlerin "piyon" olduğunu belirterek, istismar çeteleri olduğunu ileri sürdü. Garnizondaki bayrağın indirilmesinde iki askerin görev yerinin değiştirildiğini, kamu görevlileri hakkında idari soruşturma ve kimi gözaltıların olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bayrağı indiren kişi öldürülürse HDP propaganda yapacak. CHP ve MHP ise bayrağın indirilmesini kullanacaktı. Hemen başladılar. Çözüm sürecinden rahatsız olan paralel medya ırkçılık akan manşetleri devreye soktular. Şimdi kuzey, güney, batı tahrik edilmeye başlandı" diye belirtti. 

Bıçak sırtında, hassas bir zeminde ilerlediklerini ifade eden Erdoğan, MHP ve CHP'ye eleştirilerde bulunarak, pusuda beklediklerini, meselenin dışında olduklarını söyledi. HDP'nin silahların gölgesinde, şiddet ve silahtan beslenen siyaset için beklediğini savunan Erdoğan, kendisinin ayrımcılık ve ırkçılık yapmıyormuş gibi paralel medya dediği basın kuruluşlarının ayrımcılık ve nefret yaydığını söylemesi dikkat çekti.

VATAN, MİLLET, SAKARYA EDEBİYATI

"Bunlar için en iyi Kürt ölü Kürttür, bunlar için en iyi Alevi ölü Alevidir" diyen Erdoğan, "Hiçbir zaman yaşatmanın, çözümün yanında olmadılar. Bıçak sırtında ilerlediğimiz bir süreçte 77 milyon, gerilim ve istismar tuzağına düşmeyecektir. Örgütün yaptığı eylemleri Kürt kardeşlerime hiç kimse genellemesin. Ne HDP ne örgüt Kürtleri temsil etmiyor" ifadelerinde bulunarak, vatan, millet, Sakarya edebiyatını yineledi. 

KÜRTLER 30 YILDIR PİKNİK YAPMAYI BEKLİYORMUŞ!

Irkçı saldırıları teşvik eden açıklamalarda bulunan ancak bir yandan da "kimsenin tahriklere gelmemesi" çağrısında bulunan Erdoğan, kalekol direnişine yanıt verecek güçte olduklarını fakat büyük devlet olarak yolundan sapmayacaklarını ifade etti. Kalekol direnişini yapanları "provokatör" ilan eden Erdoğan, Kürdistan'da halkın 30 yıldır hasret kaldığı süreci yaşadığını savunarak, "Kepenkler kapatılmıyor. Hayvancılık yapılıyor. Piknik yapılıp, halaylar çekiliyor. Turizm artıyor. Tam da huzur, kardeşlik, barış, özgürlük filizleri çiçek açmışken eski günleri getirenlere bölge halkı prim vermeyecektir. HDP'yi korkutan annelerin yürekli itirazı oldu" dedi.

HDP'YE TEHDİTLER, İTHAMLAR

Erdoğan, "HDP'nin silah ve şiddet siyaseti yapmayı" sürdürürse HDP ile değil Kürdistan'daki halkla görüşeceklerini söyledi. Çözüme ve barışa karşı sabotajlara karşı sabırlarının sınırı olduğunu belirten Erdoğan, "Sabrımızı kimse test etmesin. Gözlerinin yaşına bakmayız" ifadeleriyle tehditlerini sürdürdü. HDP'nin bölgenin CHP'si olmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, faşizmle, baskıyla halkı sindirmeye çalıştığı ithamlarında bulundu. Erdoğan, çözüm sürecini ileriye taşıma gayretinde olacaklarını söyleyerek, çözümden başka bir seçeneğin olmadığını ifade etti. 

İstanbul'daki 3. havalimanının ekonomi için önemli olduğuna değinerek, Türkiye'nin ürettiği silahlarla övündü: "Artık bu dünyada, bu bölgede biz de varız. Demokrasi ve hukuk mücadelemizle her denklemde biz de varız. Türkiye'yi karıştırmaya çalışanlar ellerini çeksin. Bu ülkeye ameliyat yaptırmayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum