'Erdoğan - Gökçek görüşmesi gergin geçti'

'Erdoğan - Gökçek görüşmesi gergin geçti'

AK Parti kulislerine yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, istifa kararının çıktığı dünkü Erdoğan - Gökçek görüşmesi için, "Erdoğan, istifa dışında Gökçek’e ikinci bir şık sunmadı. Derhal istifasını istedi" bilgisini aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından Twitter’den açıklama yaparak, cumartesi günü istifa edeceğini duyurdu. Görüşmenin perde arkasını ise Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi kaleme aldı.

Selvi, “Gökçek ve Altepe’nin istifası, Ahmet Edip Uğur’un durumu” başlıklı bugünkü köşesinde, görüşmeye ilişkin şunları aktardı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme sırasında sürecin zaten gereğinden fazla uzadığı ve partiye zarar verecek bir noktaya ulaştığını belirtip, Gökçek’ten derhal istifa etmesini istediği söyleniyor…  Erdoğan, istifa dışında Gökçek’e ikinci bir şık sunmadı…  Uzun bir görüşme olduğu söyleniyor. Ama sıcak ve samimi bir ortamda geçmediği ifade ediliyor.

Şimdi sırada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur var. Peki Ahmet Edip Uğur ne yapacak? Dün akşam saatlerine kadar, gelen bilgi tek başına kalsa da direnmeye devam edeceği yönündeydi. Ancak gece yarısı,“İstifa sürecini kısaltacağım” dediği söylendi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.