Erdoğan: Gezi Parkı’na o tarihi eseri inşa edeceğiz

Erdoğan: Gezi Parkı’na o tarihi eseri inşa edeceğiz

İstanbul’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim’deki Gezi Parkı’nı işaret ederek, “Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz” dedi. Erdoğan, AKM’nin yerine opera binası yapılacağını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen “Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi” toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Dünya ve bölge tarihi, İslam tarihi, genel Türk tarihi, Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi, hatta henüz 92 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen Cumhuriyet tarihi gibi alanların hepsinde de mevcut birikimimizi ileriye taşıyacak çalışmaları süratle hayata geçirmeliyiz. Çünkü tarih, sadece geçmişin hikayesi değildir. Aynı zamanda geleceğimize yön veren bir pusuladır.

“Buna ihtiyacımız var. Yaşadığımız olayları, ülkemizdeki, bölgemizdeki gelişmeleri, tarihin bize tuttuğu ışık doğrultusunda sürekli yeniden yorumlamak, yeniden değerlendirmek mecburiyetindeyiz.

“Son dönemlerde liselere saldırılıyor”

“Şu anda gençliğimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyor ve hele hele son dönemlerde liselere, ortaokullara yönelik yapılan saldırıların altında da bu var. Onun için bizim lisedeki yavrularımızı, ortaokuldaki yavrularımızı tarih bilinciyle, çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor.

“Sayın Başbakanıma ‘Cesur ol’ diyorum”

“İnşallah devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul’u çok daha ileriye taşıyacağız. Ben Sayın Başbakanıma söylüyorum, ‘Cesur olacaksın’ diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız.

“Gezi Parkı’na o tarihi eseri inşa edeceğiz”

“Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim’deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım.

“Taksim Meydanı’na cami lazım”

“Bir diğeri Maksem. Maksem’in olduğu yere de inşallah, Taksim Meydanı’nın ihtiyacı var, orada bir ‘Selahattin Cami’ oraya yerleşmesi lazım. Bunların projesi falan her şeyi hazır.

“AKM binasının olduğu yere dev bir opera binası yapmalıyız”

“Bir diğeri de AKM. AKM ilgili de ön hazırlıklar, proje her şey var. Daha güzeli de yapılabilir. Arkada devasa bir yer var. Oraya gerçekten dev bir opera binasını da oraya yerleştirmek suretiyle bizim sanat anlayışımız bu… Bunu da görün demek lazım. Şu andaki bina zaten depreme dayanıklı değil. O yönden sıkıntısı var, gitti gider.

“Gümüşsuyu’ndan çıkarken araçlar yerin altına girecek, Mete Caddesi’nden de Taşkışla’nın oradan çıkacak. Taksim Meydanı da tamamen yayalaştırılmış olacak. Böyle güzel bir meydana bizim ihtiyacımız yok mu? Var. Taksim Meydanı’nı bu hale getirmemiz lazım. Onun için de cesaret.

“Başbakanımız zaten ‘evet’ dedi”

“Kültür Bakanımız, Belediye Başkanımız burada; Cumhurbaşkanı olarak ben de buradayım. Başbakanımız zaten ‘evet’ dedi. Adımı atacağız biran önce yürüyeceğiz. Şunlar şöyle demiş bunlar böyle. Bırakın millet ne diyor biz ona bakalım. Dünyada her ülke bu tür meydanlarla anılır. Bizim doğru dürüst bir meydanımız yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.