Erdoğan G20 aile fotoğrafında neden yoktu?

Erdoğan G20 aile fotoğrafında neden yoktu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesinde liderler ve eşleri için verilen konsere ve yemeğe katılmadı. Erdoğan, aile fotoğrafında da yer almadı.

Almanya’nın Hamburg kentindeki G20 Zirvesi devam ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün gece çekilen aile fotoğrafında yer almaması dikkat çekti. Alman basını, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın heyetler için dün akşam Beethoven’ın 9. Senfonisi’nin icra edildiği konsere katılmadığını, ön sıralarda iki koltuğun boş kaldığını yazdı.

Erdoğan, konser öncesi çekilen aile fotoğrafında da, sonrasında yemekte de yoktu…

Alman basını bu durumun nedeninin bilinmediğini yazarken, CNN Türk’ün Almanya temsilcisi Erhan Merttürk şu bilgiyi paylaştı: Erdoğan konsere katılmak yerine otele giderek kurmaylarıyla toplantı yapmayı tercih etti.

Erdoğan ve heyetiyle birlikte zirvede bulunan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ise Erdoğan’ın neden konsere katılmadığına ilişkin soruya, “Sanıyorum bir başka programı vardı” yanıtını verdi. Çelik, resmi açıklamanın ne olduğunu bilmediğini vurgulamakla beraber, Erdoğan’ın bu sırada Almanya’daki Türk toplumu temsilcileriyle görüşmüş olabileceğini söyledi. Çelik, bunun sadece bir ‘tahmin’ olduğunun da altını çizdi.

g20 yemek

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.