Erdoğan: En büyük rakibim bürokratik oligarşidir

Erdoğan: En büyük rakibim bürokratik oligarşidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet yöneticileri olarak bizler iş dünyasındaki bürokratik engelleri kaldırmakla görevliyiz. Benim bürokraside en büyük rakibim bürokratik oligarşidir” dedi.

Hırvatistan’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İş Forumu’nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Devletçilik anlayışını bir kenara koyduk”

“2001 krizinde ekonomimiz durma noktasına gelmişti. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla bu krizi aştık. Ekonomideki devletçilik anlayışını bir kenara koyup, devlete ait yapıları özelleştirerek, özel sektörü güçlendirme gayreti içerisine girdik.

“Devletin elini ekonomik alandan çekmesiyle ciddi bir sıçrama yaşandı. Tarihimizde olmamış özelleştirmeler gerçekleştirdik.

“Para adeta bir cıva gibidir”

“Para denilen olay çok farklı, finansın yönetimi çok farklı. Para adeta bir cıva gibidir. Cıva kendine uygun zemini bulur oraya doğru kaçar. Para da öyledir.

“O nedenle finansörler insaflı değildir. Kendileri için nereyi uygun görürlerse oraya kaçarlar. Bunun için bize düşen, bu uygun zemini hazırlamaktır. Biz bu zemini hazırlarsak para buraya kaçacaktır.

“En büyük rakibim bürokratik oligarşidir”

“Devlet yöneticileri olarak bizler iş dünyasındaki bürokratik engelleri kaldırmakla görevliyiz. Benim bürokraside en büyük rakibim bürokratik oligarşidir.

“Siyasiler bürokratik oligarşiyi mağlup ettikleri ölçüde başarı olabilirler. Eğer bürokratik oligarşiyi aşamazsanız ‘bugün git-yarın gel’, başarılı olamazsınız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.