Erdoğan: 'Demirtaş'ın sözleri ihanettir'

Erdoğan: 'Demirtaş'ın sözleri ihanettir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ın sözlerine yönelik; "Bu Eş Başkanın yaptığı açık ve net olarak provokasyondur, ihanettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın sözleriyle ilgili şunları söyledi;

"Bölücü örgütün siyasi tarafı, ağzındaki baklayı çıkarmıştır. Bu süreç maskelerin düştüğü süreçtir. Malum eş başkan, Rusya ziyareti sonrasında bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu Eşbaşkanın yaptığı açık ve net olarak provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen herkes boynunun ölçüsünü almıştır, bunlar da alacaktır. Bu açıklamaların gerçek sebebini biliyoruz. Hendeklerde adım adım yok olan terör örgütüne suni teneffüs çabasıdır. Özerklik açıklamalarıyla ilgili Başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı başlatmışlardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan PYD'nin Fırat'ın Batısına geçti iddialarına yönelik açıklama yaparak, "Bu konuyla ilgili olarak henüz Teşrin Barajı'ndan Batıya doğru geçtiklerine yönelik kesin bir haber söz konusu değil. Bu bazı kaynakların yapmış olduğu açıklamalardır. Cerablus'ta DAEŞ'e yönelik attığımız bir adım var. 1.Derecede DAEŞ'ten temizlemek. Ramadi'de DAEŞ oradan süpürüp atılması gibi diğer yerlerde de böyle olacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.