Erdoğan: CHP ve HDP'lilerden de bekliyorum

Erdoğan: CHP ve HDP'lilerden de bekliyorum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 'evet' oyu istedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te toplu açılış töreninde konuştu. Seçmenlerden, anayasa değişikliği referandumunda ‘evet’ oyu vermelerini isteyen Erdoğan şunları söyledi:

KARŞI ÇIKAN GAFİLLER: Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller ha bire bir şeyler söylüyorlar ama hep yanlış söylüyor, ne yazık ki yalan söylüyorlar. Türkiye’de CHP’nin dediği gibi rejim değişmiyor. Yargı etkisiz hale getirilmiyor. Demokrasiyi güçlendiriyor. Ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı’nı seçme yetkisini tüm aracıları çıkartıp doğrudan millete veriyoruz. Yeni sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Sistemi veya Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir.

ÇOCUKLARLA BU İŞİ OLUR MU: Gençler 16 Nisan sizin gününüz sizlere siyasetin yolunu açmayanlar 16 Nisan’da bunu görecekler. Ne diyorlardı çocuklarla bu iş olur mu? Olur olur bal gibi olur. 18 yaşındaki gence seçme hakkını veriyorsun da seçilmeyi niye vermiyorsun? Zor olan seçmektir seçilmek kolaydır. Dünyada bugün 18 yaş seçme ve seçilme yaşıdır. Ben gençlerime inanıyorum. Siz kendinizi 15 Temmuz’da ispat ettiniz.

YENİDEN DOĞUŞ OLACAK: Gençler, hanımlar, Gaziantep sandıkları patlatıyor muyuz? 16 Nisan akşamı gözüm Gaziantep sonuçlarında olacak ona göre. Allah’ın izniyle 16 Nisan yeniden bir doğuş olacak. İnşallah bu yeni bir dirilişin, ayağa kalkışın işareti olacak. Size güvenmeyenleri, size inanmayanları mahcup edecek bir neticeyi inşallah hep birlikte alacağız.

MEHMET ŞİMŞEK’İN SIRRI: Burada bir sırrı açıklayacağım; Başbakan Yardımcısı Mehmet Bey’i Merkez Bankası’nın başına getirmek istedim o dönemin Cumhurbaşkanı ‘Olmaz’ dedi. ‘Niye olmaz?’ dedim? ‘Olmaz’ dedi. Yoksa dedim Mehmet Bey’in hanımını başörtülü zannediyor da onun için mi? Dedim ki ‘Mehmet Bey’in hanımı başörtülü değil Amerikalıdır.’ ‘Yok ben istemiyorum’ dedi. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi?Mehmet Bey’i Merkez Bankası’nın başına getiremedim. Böyle cins hareketlerle bir yere varılmaz. Bunlardan kurtulmak için bu adımı atıyoruz. Sonra Maliye Bakanı yaptım o ayrı bir konu. Türkiye’nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Terörle mücadelemizi neticeye ulaştırabilmemiz, bölgedeki mücadelelerden başarıyla çıkabilmemiz, 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için sistemi değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde gençlerimize 2052 ve 2071 vizyonları için yol açmamış oluruz.”

MUHALEFET KUTUPLAŞTIRIYOR: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in ardından Adıyaman mitinginde de halka hitap ederek, referandumda ‘Evet’ oyu istedi. Muhalefeti, referandumda halkı kutuplaştırmakla suçlayan Erdoğan’ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

CHP VE HDP’LİLER DE DESTEK VERMELİ: Türkiye tarihindeki en önemli reformlarından birini gerçekleştiriyor. Sadece Ak Parti ve MHP’ye değil CHP ve ve HDP’ye gönül veren vatandaşlardan ‘evet’ demesini bekliyoruz. Bu reform farklı, bütünleşeceğiz, toplanacağız. Muhalefet sandığın rengini gördüğü için tezlerini anlatmak yerine yalan yanlış bilgilerle halkımızın kafasını karıştırmaya, milletimizi kutuplaştırmaya gayret ediyorlar. Beyfendiler polemik yapmaktan siyaset yapmaya fırsat bulamıyorlar.

MASKELER DÜŞECEK: 11 yıldan fazla o çatı altında milletvekili olarak görev yapmış birisi olarak bu görüntülerden hicap duydum. Benzer bir tavrı halkoylaması sürecinde sergilemeye çalışıyorlar. Bunların da millete söyleyecek sözleri, ülkenin önünü açacak meziyetleri yok. Hemen ortadan kayboluyorlar. Halkın arasına girmeden, esnafın çayını içmeden, yaşlılarımız halini sormadan halkçılık yaptıklarını sanıyorlar. Kürt kardeşlerimizin yarasına çare olmak yerine bölücü örgütün yanında yer alıyorlar. Sandıktan kaçanlarla, milli iradeye teslim olanlar ortadadır. Bunlar sandıktan evet çıkarsa milletin karşısına nasıl geçeceklerini bilmiyorlar. Bunları millet korkusu sardı. Korkunun ecele faydası yok. 16 Nisan’da evet çıkacak. İşte o zaman maskeler düşecek, gerçek yüzler ortaya çıkacak. Kendine güvenen bu er meydanından niye kaçsın?

YASAMA, YÜRÜTME, YARGI YENİDEN TANIMLANIYOR: Anayasa değişikliği kitapçığının kapağını açmadan söylenen sözler kafanızı karıştırmasın. Mevcut zayıf sistemin yerine güçlü bir yönetim sistemi getirmektedir. Yasama, yürütme ve yargının görev tanımlarını yeniden yapıyoruz. Mesele şahsımın meselesi değildir. Mesele milletimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha müreffeh bir geleceğe kavuşma meselesidir. Bu mesele sadece cumhuriyet döneminde değil, yaklaşık 200 yıldır tartışılıyor. Cumhuriyet bir rejim değişikliydi. Bundan dolayı da herhangi bir pişmanlığımız yok. Türkiye 2007 yılındaki anayasa değişikliğiyle yönetim sistemini değiştirme yolunda ilk adımını attı. Biz bu tercihi bir reformla derli toplu hale getiriyoruz. Göz göre göre gelen bir tehlikeyi önlemek için 1960’da, 1980’de olduğu gibi darbeye maruz kalmayı, ekonomik kriz yaşamayı niçin bekleyelim?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.