Erdoğan: Bu süreçte ‘bekle gör’ tavrı içinde olanları not ettik

Erdoğan: Bu süreçte ‘bekle gör’ tavrı içinde olanları not ettik

Darbe girişimine dair Haber Türk’e bir yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘bekle gör’ tavrı içinde olanları bir yere ‘not ettiklerini’ ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasına ilişkin Haber Türk’e bir yazı kaleme aldı.

“Gün olur asra bedel” başlıklı yazısında Erdoğan, darbe girişimi sürecinde “bekle gör” tavrına sahip olanlara işaret ederek, “Elbette not ettik” dedi.

Darbe girişiminin ardından Hükümete, ilan edilen OHAL gibi alınan tedbirler konusunda uyarılarda bulunan dış kamuoyuna da seslenen Erdoğan, “Türkiye’nin Anayasal düzenini, demokrasisini ve vatandaşlarının güvenliğini koruma hakkı eleştiri konusu olmamalıdır” dedi.

Erdoğan’ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

“‘Bekle gör’ tavrı içinde olanları not ettik”

“Darbenin ilk anlarından itibaren dost ve kardeş ülkelerin liderleri bizzat arayarak, mesaj göndererek veya açıklama yaparak, bu kritik dönemde demokrasiden yana tavır koydu. Bu süreçte “bekle gör” tavrı içinde olanları, net bir duruş sergilemek yerine genel geçer ifadelerle durumu savuşturmaya çalışanları da elbette not ettik. Şimdi önümüzde yeni ve çok daha kritik bir süreç bulunuyor. Artık gün ‘tereddüt’ değil, ‘adaleti tesis etme ve sorumlulardan hesap sorma’ günüdür. Atalarımızın dediği gibi, ‘kurda merhamet kuzuya zulümdür’.

Dış kamuoyuna ‘Tedbirlerimizi eleştirmeyin’ çağrısı

“15 Temmuz gecesi bu ülkeye ve devlete silah doğrultan, bu aziz milletin kanını döken, emanete ihanet eden darbecileri, vatandaşlarımızın yüreğini ferahlatacak, tüm cunta heveslilerine ibret olacak bir cezaya çarptırılmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır.

“Biz bugüne kadar milletimizin çizdiği istikamet çerçevesinde hareket ettik, onların taleplerini emir belledik. İçinde bulunduğumuz bu hassas süreçte tüm dost ve müttefiklerimizden beklentilerimiz, ülkemizi eleştirmek, üstü kapalı olarak veya açıkça tehdit etmek yerine empati yaparak, dayanışma göstermeleridir.

“Bizim atlattığımız badireyle mukayese edilemeyecek kadar küçük tehditlerle karşılaşan ülkelerin, vatandaşlarının can güvenliğini ve kamu düzenini korumak için aldıkları tedbirler ortadadır. Nasıl bu ülkelerin kendi anayasaları çerçevesinde aldıkları tedbirler eleştiri konusu yapılmıyorsa, bir gecede yüzlerce vatandaşını şehit veren, yıkımın eşiğinden dönmüş Türkiye’nin de Anayasal düzenini, demokrasisini ve vatandaşlarının güvenliğini koruma hakkı eleştiri konusu olmamalıdır.”

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.