Erdoğan Böhmermann’dan şikayetçi oldu

Erdoğan Böhmermann’dan şikayetçi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazdığı şiirde kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulundu. Mainz Savcılığı Erdoğan'ın başvurusunu doğruladı.

Mainz Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suç duyurusunun kendilerine ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, suç duyurusunun Böhmermann'ın şiirinin Erdoğan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle yapıldığı bildirildi. Suç duyurusunun bir avukatlık bürosu üzerinden yapıldığı kaydedildi.

Türkiye 31 Mart'ta Alman 2. televizyon kanalı ZDF'deki programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren şiiri nedeniyle komedyen Jan Böhmermann'ın yargılanması için Alman Dışişleri Bakanlığı'na sözlü nota vermişti.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert Berlin'de yaptığı açıklamada, sözlü notayı doğruladı.

Seibert, Alman Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanların Türkiye'nin talebini incelediğini ve bu incelemenin birkaç gün sürebileceğini söyledi.

İnceleme kararında Türkiye ve AB arasındaki mülteci anlaşmasının etkili olmadığını vurgulayan Seibert açıklamasında ayrıca "Anayasanın temel değerleri müzakereye açık değildir" ifadesini de kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.