Erdoğan: 'Bazı başlıklar belirledik, adımları atacağız'

Erdoğan: 'Bazı başlıklar belirledik, adımları atacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili kararına ilişkin, ''Güvenlik toplantısında Almanya'ya yaptırımlar konuşuldu. Almanya'ya karşı bazı başlıklar belirledik, adımları atacağız'' dedi.

Hayatını kaybeden ünlü boksör Muhammed Ali’nin cenazesine katılmak üzere Amerika’ya hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havaalanı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni Soykırımı Tasarısı'nın Almanya parlamentosunda kabulüne ilşikin, Almanya’nın bu adımdan dönmemesi durumunda, durum değerlendirmesi yapacaklarını kaydetti.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Muhammed Ali, ringlerin olduğu kadar gönüllerin de şampiyonudur. Onun her sözü, her yumruğu, her galibiyeti Afrika’dan Asya’ya bütün mazlumlara güç verdi. Muhammed Ali ‘Allah’tan zenginlik istedim, o bana hamdolsun İslam’ı verdi’ diyen samimi bir Müslüman idi. Sergilediği örnek tutum ile ülkesinde pek çok kişinin hidayet bulmasına vesile oldu. Özellikle 11 Eylül terör saldırılarının ardından itfaiyeci baretini takıp ‘İslam katil dini değildir, İslam barış demektir’ diyerek sergilediği duruş hiçbir zaman unutulmayacaktır. Onun başarısının ardından tüm insanlara ilham kaynağı olan inanç, azim ve kararlılığının rolü büyüktür. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı verdiği mücadelesini her zaman hayırla yad edeceğiz. İslam ile müşerref olduktan sonra ülkemizi de ziyaret etmişti. Cenaze törenine katılarak hem kendisine heyetimizle birlikte son görevimizi yapacak hem de gecikmişte olsa ziyaretine mukabelede bulunmuş olacağız. Onun vefatı ile mazlum gönüllerde oluşan boşluğu, onun mirasına sahip çıkarak bizler telafi edeceğiz” 

 “Bir yoğun Afrika ziyaretimiz oldu, boş durmuyoruz, işlerimiz var. Bu olayın HSYK’daki atamalarla alakası yok. Meclisten Cumhurbaşkanlığı'na gelen yasal düzenlemeleri gün olur hafta içinde hemen imzalarız, gün olur 15’inci gün imzalarız. Bunlar sipariş olan imzalar değildir. Süresi içinde imzalanmıştır, ülkemiz için hayırlı olsun”"

"Bizler dün akşam Güvenlik Zirvesi'nde bu konuları ele aldık. Bizim medyamız bazı şeyleri çok acele görmek, ona göre de kendi yol haritasını çizmek istiyor. Biz şu anda bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra ne gibi uygulamalar yapacağız bütün bunlara yönelik hükümetimizle dar kapsamlı yaptığımız çalışmalarda bazı başlıkları belirledik, adımlarımızı buna göre atacağız. Burada 630 kişiden oluşan bir parlamentonun 200 küsür kişi ile böyle bir karar alması manidardır. Sayın Şansölye’nin bu oylamaya katılmaması manidardır. Ana muhalefetin başındaki zat da katılmadı. Bunların hepsi manidar. Bu ilişkilerimiz açısından üzerinde düşünülmesi gereken konulardır. Bundan sonraki süreçte bu yanlış adımdan Almanya’nın dönmesi gerekir. Bu yanlış adımdan Almanya dönmeyecek olursa bizlerin de buna göre durum değerlendirmesi, atmamız gereken adımlar da farklı olacaktır. Bundan sonraki süreç bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3,5 milyon Türk’ün olduğu Almanya’da bir süreç var, bundan sonra bu çok daha dikkatli ve kontrollü bir şekilde yürüyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.