Erdoğan, Batı’ya seslendi: Tarih affetmeyecek

Erdoğan, Batı’ya seslendi: Tarih affetmeyecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Batı’ya seslendi, “PYD ve YPG terör örgütüdür. Bu örgütlerin bu tür yapılanmaya girmesine vesile olanları tarih affetmeyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

“PYD ve YPG birer terör örgütüdür,” ifadesini yineleyen Erdoğan, Batı’ya seslendi ve “Bu örgütlerin bu tür yapılanmaya girmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Özellikle Batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum, PYD ve YPG birer terör örgütüdür ve bu örgütlerin bu tür yapılanmaya girmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir. PYD ve DAİŞ, Suriye rejiminin ortaya çıkardığı birer terör örgütüdür.

“PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de bunlar birer terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın. Zaman içerisinde biz bunlara zaten bütün belgelerini verdik. Belgeleri vermemize rağmen bunlar hala Suriye’de Irak’ta ne yazık ki aynı oyunu oynuyorlar. DAİŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse PYD de YPG de DHKP-C’si de öyle bir terör örgütüdür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.