Erdoğan: Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız

Erdoğan: Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız

AKP’nin 15. kuruluş yıldönümü vesilesiyle partinin düzenlediği etkinliğe video konferans ile katılarak konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız, iktidar partisi olarak AK Parti de böyle davranamaz” dedi.

AKP'nin 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, parti Genel Merkezi önünde bir etkinlik düzenlendi. Tören bu yıl ilk kez açık alanda düzenlendi. 5 binin üzerinde resmi davetli vardı.

Programa, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın yanısıra 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile çok sayıda eski-yeni AKP kurmayı katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, video konferans yoluyla törendekilere seslendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmaları özetle şu şekilde:

Erdoğan: Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız

“15 Temmuz’a kadar AK Parti’ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye’ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz, 15 Temmuzdan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır.

“O gecede hep birlikte şu gerçekleri gördük; bu millet varsa biz varız, bu ülke varsa biz varız, bu devlet varsa biz varız, bu bayrak varsa biz varız, bu ezanlar, bu salalar varsa biz varız. İşte bunun için 15 Temmuz’da hepsine birden saldırdılar. Meclise saldırdılar, çünkü milletin temsil makamıydı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne saldırdılar, çünkü devletin temsil makamıydı. Polise saldırdılar, çünkü bayrağın muhafızıydı. Askerimize saldırdılar, Çünkü onlar vatanın koruyucusuydu. Karşılarına ‘Allahu Ekber’ diyerek çıkan insanlara saldırdılar, çünkü ezanın ve salanın çağrısıyla oraya gelmişlerdi.

“Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta Cumhurbaşkanı olarak ben davranamam, iktidar partisi olarak, Türkiye’nin son 14 yılının sorumluluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz.

“Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum.

“AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümü ülkemiz ve milletimizin böyle tarihi bir dönem noktasında gerçekleşiyor. Türkiye’nin 2002 yılı sonundan bu yana gerçekleştirmiş olduğu ekonomik ve demokratik dönüşümünün mimarı olan AK Parti’den yeni dönemde de aynı öncü misyonunu devam ettirmesini bekliyorum.

“Kurucu genel başkanı olduğum AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümünü gönülden kutluyorum.”

Yıldırım: Yenikapı’yı gözümüz gibi koruyacağız

“15 Temmuz 2001’de AK Parti kuruldu. Bugün AK Parti 15 yaşında. Bu kutlu hareket bismillah diyerek milletin huzuruna çıktı.

“Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kurulduğu gün, ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişti. Bu sözün üstünden 15 yıl geçti. 15 yıl sonra hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

“O karanlık 15 Temmuz gecesi millet akın akın meydanları doldurdu. Çünkü Başkomutan, Cumhurbaşkanı’nın çağrısı vardı. O gece medyamız, o gece polisimiz, o gece valilerimiz kaymakamlarımız, savcılarımız ve 79 milyon milletimiz bir oldu, tek yürek oldu ve bu darbeci hainlere gereken derslerini verdi. Milletçe çıktığımız bu yolda, milletle yürüdük.

“Bu kutlu dava hepimizin davası. Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hepinizden Allah razı olsun. Allah sizlere daima razı olsun, Allah sizlerin daima yolunu açık etsin.

“15 Temmuz’da milletimizle birlikte dünyanın en alçak girişimini alt etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir partidir AK Parti. Yenikapı’yı gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasi nöbetlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Demokrasiden yana aldığımız tavırdan asla vazgeçmeyeceğiz, asla unutmayacağız. 15 Temmuz’da bölücü terör ve FETÖ terörüyle mücadele ederken verdiğimiz şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz Çanakkale ruhunun tazelendiği günün adıdır, ikinci kurtuluş zaferidir. 15 Temmuz bir milattır.

“AK Parti’ye, Cumhurbaşkanımıza neden bu kadar saldırdıklarını çok iyi anlamalıyız. Onlar bu milletin birliğine saldırıyorlar.

“AK Parti’mizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar aksine azmimizi daha da arttıracak, daha çok çalışmamızı sağlayacak.

“Türkiye AK Parti’den önce iyi yönetilmiyordu. Siyaset çetelerinin güdümüne girmişti. 2001’de ekonomimiz tam bir çöküş yaşamış, adeta iflas etmişti. AK Parti siyaset kurumuna kaybettiği itibarını yeniden kazandırdı. Temel hak ve özgürlükler alanını genişletti. Çok çeşitli alanlarda en cesur adımları atmaktan asla geri durmadık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.