Erdoğan: Ansızın Sincar'a da girebiliriz

Erdoğan: Ansızın Sincar'a da girebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir gece ansızın Sincar'a da girebiliriz" dediği konuşmasında ÖSO'ya yönelik eleştirilere de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevremizdeki komşularımızın başı dara düştüğünde birilerinin yaptığı gibi sınırlarımızı kapatıp kendi keyfimize bakmadık” dedi. Erdoğan Zeytin Dalı Harekatı’nda ÖSO’nun ‘ölümün üzerine gittiği’ belirterek “kimse bunları DEAŞ’la, PYD’nin korkak tavukları ile karıştırmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

HASAN CELAL GÜZEL’E RAHMET DİLİYORUM: Sözlerimin hemen başında bu sabah kaybettiğimiz Hasan Celal Güzel ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum. Devlet siyaset ve millet hayatımıza yaptığı hizmetleri daima saygıyla hatırlayacağımız Hasan ağabeyimiz ilerleyen yaşına rağmen bitmeyen coşkuyla çalışmalarını sürdürüyordu. Mekanı cennet olsun inşallah diyoruz. 2002 yılı kasım ayında iktidara geldiğimizde milletimize Türkiye’yi eğitim sağlık adalet emniyet üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Ciddi değişikliklerle anayasamızı demokratikleştirirken diğer yandan da adalet sistemimizin alt yapısını güçlendirdik. AYM’ye bireysel başvuru hakkını getirmiş olmamız dahi hak arama yollarının genişletilmesi bakımından hukuk devrimidir. Ceza infaz kurumlarımızı da yeniledik modernize ettik. Ülkemizde adalet hizmetlerinin ruhuyla hak ettiği yere gelmesi için her türlü çabayı gösterdik gösteriyoruz.

SINIRLARIMIZI KAPATIP KENDİ KEYFİMİZE BAKMADIK: Türkiye, Fırat’ın kıyısında kaybolan kuzunun sorumluluğunu üzerinde taşıyan yöneticilere, bunun hesabını soracak hakimlere ve savcılara sahip olduğu müddetçe Allah’ın izniyle millet olarak kimse sırtımızı yere getiremez. Bu ülkede adaletin sadece binaların üzerinde yazılan kavram değil asıl olarak hayatın her anını kucaklayan bir ışık olduğunu göstereceğinize inanıyorum. Çevremizdeki komşularımızın başı dara düştüğünde birilerinin yaptığı gibi sınırlarımızı kapatıp kendi keyfimize bakmadık.

VERECEKSEN BU PARAYI VER BİZİ OYALAMA: Varna’daki AB Zirvesi’nde fotoğrafları önlerine koyacağız. Sığınmacılar için mali yardımı verecekseniz verin vermeyecekseniz dürüst olun diyeceğiz. Vereceksen ver. Buyur gel kampları gez çadır kentlerimizi gez. Vereceksen bu parayı ver bizi oyalama. Bu milletin onuru gururu var bizim gururumuzla oynayamazsın. Bunlar böyle alışmışlar. Kapılarında süründüreceklerini zannediyorlar. Türk milleti böyle bir millet değil. İkinci 3 milyar euroluk dilimi konuşuyorlar. Biz daha ilk dilimi tam olarak alabilmiş değiliz ki. Vermeyecekseniz dürüst olun. İlla proje diye ısrar edilmesini iyi niyetle bağdaştırmıyoruz. Bugün ülkemize karşı faaliyet gösteren ne kadar terör örgütü mensubu varsa hepsi Avrupa’da baş tacı edilirken silahlar verilirken işte Afrin’de olayı gördünüz.

BİR GECE ANSIZIN SİNCAR’A DA GİRERİZ: Afrin’de baktık ki bunlar dinlemiyor artık Hatay’a Kilis’e yapılan roket atışları neticesinde buraya girdik. 3622 terörist etkisiz hale getirildi. Bir gece ansızın gelebiliriz diye diyorduk geldik işi bu noktaya getirdik. Dün sabah 08.30 itibarıyla da son operasyon yapıldı. İş bitmedi. ÖSO bizim askerimizle birlikte oradaki el yapımı bomba bunların aramasını yapıyor. Bir gece ansızın Sincar’a da gireriz oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Çok daha bu iş uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.

AFRİN’DEN SONRA MENBİÇ MESAJI: Menbiç Ayn El Arab ve Tel Abyad ile süreç devam edecek. Virgülü koyduk, inşallah şimdi nokta konacak. Bununla kalmayacağız tabii. Bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak. Zira bizim derdimiz işgal değil. Bizim derdimiz bu teröristlere karşı o temizlik harekatını gerçekleştirmek ve bu teröristlerden ülkemize karşı olan tehdidi ortadan kaldırmak.

İŞ ÇOK UZARSA YENİ BİR ZEYTİN DALI DA ORADA OLUR: Bu iş çok daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur. Afrin’deki operasyonumuz şu günlerde hedefine ulaşmıştır fakat önemli olan, şimdi ben bir Musul’un son fotoğraflarını izliyorum, Rakka’nın video kayıtlarını izliyorum, Irak’ın güney bölgelerine kadar video kayıtlarını izliyorum, bir de Afrin’de kayıtları izliyorum. Neredeyse binalarda hiç tahribat yok gibi. Ama oralarda ne kadar yatırım yapılacak da oralar ayağa kalkacak. Biz yıkmaya, yakmaya değil, ihya etmeye geliyoruz. Farkımız bu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.