Erdoğan: Afrin'den geri adım atmak yok

Erdoğan: Afrin'den geri adım atmak yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı Operasyonu'na ilişkin olarak, "Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok, olay terör koridorunu yok etme meselesidir" dedi.

Afrin operasyonundan geri adım atılmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Bunun bedelini ödeyecekler. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Ne dedik; Afrin, hallolacaktır. Afrin'den geri adım atmak yok" diye konuştu.

Erdoğan'ın, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'ndeki konuşması şöyle:

Ankara, hepsi de geleceğin sektörü olan alanlarda iyi bir damar yakalamış durumda. Hele hele savunma sanayii alanında. Ankara'nın sanayi ve ticaretin de başkenti olma vasfını güçlendireceğinize inaniyorum. Başkent sanayimizin bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi saygı ile kaybettiklerimizi de rahmetle yadediyorum. 

Kahraman güvenlik güçlerimiz tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yürütüyor. İrili ufaklı pek çok terör oluşumuyla mücadele ediliyoruz. Sınırımız boyunca oluşturulmak istenen, milli ve toprak bütünlüğümüzü tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Fırat Kalkanı ile vurduk. Bazı yazar ve çizerler, bizim bu operasyonlarımızı "Kürtlere karşı yapılmış operasyonlar" olarak ilan edip, hedeften saptırma gayesi içine giriyor. Bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur. Olay Kürt koridoru meselesi değildir, olay terör koridorunu bizim yok etmemiz meselesidir.

Ve böyle bir yazıyı yazan da eğer kalkıp gerçekten, az çok mürekkep yalamış, hele hele askerin içinde görev almış birileri olursa bu bizi gerçekten üzer. Dolayısıyla Kürt koridoru nedir, terör koridoru nedir bunu anlatacak kişi ben değilim. Kendilerinin anlaması lazım. Şu an Suriye'nin kuzeyinden bize doğru yönelmiş, bizi kaç yıldır rahatsız eden tacizler var. Bakın Hatay'da, enerji santralimizin olduğu alana attıkları havan yüzünden bir şehidimiz var.

Tabii böyle bir mücadele içinde şehidimiz de, gazimiz de olacak. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu konudaki kararlılığımız ortadadır. Ne dedik; Afrin, hallolacaktır. Afrin'den geri adım atmak yok. Biz bunu Rus dostlarımızla da konuştuk. mutabakatımız var. Diğer koalisyon güçleriyle, ABD ile konuştuk. Ama biz ABD'yi bir şeye ikna edemedik. "Siz DEAŞ'la mücadeleyi neden başka bir terör örgütüyle yapıyorsunuz. Niye PYD ile, PKK ile yapıyorsunuz. Gelin bunu beraber yapalım" dedik. 

Ama ikna edemedik. Siz yolunuza, biz yolumuza dedik. "Siz önemli bir güçsünüz" dediler, 5 bin TIR silah getirdiler bu bölgeye. Ve tüm bunlar terör örgütlerine dağıtıldı. Ve bugün Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin 20 kadar üssü var. Bunu tüm halkın bilmesi lazım. "Biz bilmiyorduk" deme lüksüne kimse sahip olmasın, bunu herkes bilsin. Şu anda 2 bin kadar kargo uçağıyla da ayrıca bu bölgeye silah götürmüştür. Tüm bunları söylediğimiz zaman da bize doğru konuşmuyorlar. Ya biz bunların hepsini biliyoruz. Bari bize dürüst davranın. Şu ana kadar bu dürüstlüğü göremedik. Biz de Rusya ile yaptığımız görüşme çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz. Ve Afrin'de Mehmedimiz görevini ifa ediyor.

Buradan tüm dünyaya ilan ediyorum; ülkemizin hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözü yoktur. Türkiye'nin amacı, milli güvenliğinin yanında, Suriye'nin toprak bütünlüğü ile Suriye halkının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bölge halkıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir yapı inşa edilmeye çalışılıyor. Bu yapı bizim için ne kadar tehditse, Suriye için, İran için o kadar tehdittir. "

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum