Erdoğan: AB müzakereleri için referandum yapabiliriz

Erdoğan: AB müzakereleri için referandum yapabiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'dan sonra AB üyelik müzakereleri için referandum yapılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tatlıdil Forumu”nun kapanış törenine katıldı. İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğinde çıkmak için yaptığı referandumu hatırlatan Erdoğan, “Benzeri bir ‘Brexit’ için, biz de şu anda 16 Nisan’da bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da “Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu”nun kapanış töreninde konuştu. Avrupa ülkelerinde ırkçılığın yükseldiğini belirten Erdoğan, “İşte bugün İsviçre Parlamentosunda bakıyorsunuz, ileri derecedeki aşırı terör örgütleri, orada benim resmimi koyuyor, yanında şakağıma silah dayıyor. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olabilir mi? Bu ülke İsviçre” ifadelerini kullandı.

Bunun benzeri olayların çok olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye’de AB müzakereleri hakkında referandum yapılabileceğini açıkladı. Erdoğan, “Şimdi benzeri bir ‘Brexit’ için, biz de şu anda 16 Nisan’da bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz ve milletimiz ne karar verirse o karara da uyarız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.