Erdoğan: 3 belediye başkanımız istifaya hazırlanıyor

Erdoğan: 3 belediye başkanımız istifaya hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında belediye başkanlarının istifasına ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının istifa etmeye hazırlandıklarını, aksi halde de gereğinin yapılacağını söyledi.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari’nin Türkiye ziyareti nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan’a, belediye başkanları ile ilgili ‘istifa etmezlerse beledi ağır olur’ sözlerini açması yönünde soru geldi.

Cumhurbaşkanı soruyu yönelten gazeteciye önce, “Çok ağır sorular soruyorsun” dedi. Daha sonra da, “3 belediye başkanımız istifaya hazırlanıyor. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız kendileri ile görüştü. Aksi halde gereği yapılacaktır. Bu karar teşkilatımızda alınmış karardır. Kendileri de mekanizmanın nasıl işlediğini biliyor” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle; 

İŞ BİRİLİĞİ HALİNDEYİZ: Nijerya ile BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı içinde işbirliği halindeyiz. Önümüzdeki günlerde daha da güçlendireceğiz. Bakan arkadaşlarımız kendi aralarında görüştü biz de mevkidaşımla görüştük. Boko Haram örgütü Nijerya’da oradaki mağdur insanların hayatına mal oldu. Ülkenin kuzeyinde 1,5 milyon insan yerlerinden edildi. Bizim nazarımızda FETÖ’nün de Boko Haram’ın da farkı yoktur. Masumlara zarar veriyorlar. Nijeryalı kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Aziz kardeşim Buhari’ye de bildirdim. FETÖ’nün eğitim kurumlarını kendilerine militan yetiştirmek için kullandığını çok iyi biliyoruz. FETÖ’ye karşı işbirliğini bugün konuştuk. Nijerya ifade ettiğim gibi 182 milyon nüfusuyla en önemli güç merkezlerinden biri. Aynı zamanda son derece dinamik bir ekonomiye sahip. Türk özel sektörünün Nijerya’ya ilgili günbegün artıyor. Özellikle mütehahitlik firmalarımızın ünü Nijerya’da artıyor.

THY SEFERLERİNİN SAYILARI ARTACAK: Başta elektrik olmak üzere enerji alanında işbirliğini ele aldık. Türkiye’nin önemli tecrübeye sahip olduğu bu alanda işbirliği yapabiliriz. Ben buradan işadamlarımızı Nijerya’da yatırım yapmaya davet ediyorum. Ayrıca THY’nin sefer sayılarını arttırmasıyla ilişkimizi geliştireceğine inanıyorum. TİKA Nijerya’da koordinasyon ofisi açmayı düşünüyor. Bir Nijerya atasözü der ki “rüzgar olmadan ağaz oynamaz.” Güçlü siyasi irade olmadan ilişkiler ilerlemez. Hamdolsun ki Nijerya’da da Türkiye’de de bu irade mevcuttur. D-8 zirvesini daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. Yarın bizim de katılımımızla İstanul’da gerçekleşecek.Teşekkür ediyorum.

MELİH GÖKÇEK KÜLLİYE’DE

Nijerya Cumhurbaşkanı şerefine verilen yemekte protokolde yer alan isimlerden biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Melih Gökçek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında şu ana kadar herhangi bir temas yaşanmadı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.