Erdoğan, 2013: Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı

Erdoğan, 2013: Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart 2013’te başbakanlık döneminde özel bir televizyon kanalında eyalet sistemiyle ilgili düşüncelerini açıklarken, büyük devletlerin eyalet sistemi korkusunun olmadığını söylüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013’ün Mart ayında Kanal D’de katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlarken eyalet sistemiyle ilgili düşüncelerini açıklıyor.

“Dünyada gelişmiş güçlü ülkelere bakarsanız bunların hiçbirinde, eyalet korkusu diye, eyalet endişesi diye bir şey yoktur”  diyen Erdoğan, “Tam aksine eyalet yapılanmaları o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getirir ve demokraside özellikle siyasi rekabeti getirir. Bu bir güçlenme alametidir” ifadelerini kullanıyor.

haberingoruntuleri.gif
‘Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı’

Erdoğan şöyle devam ediyor:

“Gelelim bizim şanlı tarihimize: Osmanlı’ya baktığımız zaman o güçlü Osmanlı’da mesela Lazistan eyaleti var, Kürdistan eyaleti var, iniyoruz güneye aynı şekilde orada eyalet sistemleri var. Niye? Osmanlı güçlü, oralarda çekinmeden rahatlıkla bunları vermiş.

Bu konuda benim söylediğim şu: Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır.

Osmanlı Kürdistan, Lazistan demiş bizim böyle dememize gerek yok. Nasıl coğrafi bölgeler sitemimiz var, bölgeler sistemimiz içinde olayı değerlendirebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.