Erciyes Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere ırkçı saldırı

Erciyes Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere ırkçı saldırı

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ), birkaç gün önce Kürt öğrencilere yapılan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi.

YÜKKSEKOVA HABER

KAYSERİ - Kayseri Erciyesi Üniversitesinde Kürt öğrencilere yapılan ırkçı saldırlar devam ediyor.

Birkaç gün önce Muhendizlik fakültesinin kafeteryasında oturan birkaç Kürt öğrenciye ırkçı bir grup tarafından taşlı sopalı saldırı düzenlenmişti.

Yaşanan olaylarda birçok Kürt öğrenci yaralanmıştı. Olayın ardından rektörlük binası önünde biraraya gelerek basın açıklaması yapmak isteyen Kürt öğrencilere burada da ırkçı gruplar saldırdı. 

Olaylarda polisin ırkçı gruplara müdahale etmemesi dikkat çekerken, Kürt öğrenciler polis araçlarıyla kampüsten çıkarıldı.

KÜRT ÖĞRENCİLERE YİNE SALDIRI

Kürt öğrencilere yapılan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi.  Dün akşam saatlerinde Talas ilçesi Mevlana Mahallesi'nde ırkçı bir grup Kürt öğrencilere bıçakla saldırdı.

Silah seslerinin duyulduğu olayla 2 öğrenci yaralandı. Polis,  ateş edilen silahı daha sonra yol kenarında buldu. Olayda 48 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.