Erciş'te semt pazarları için kuralar çekildi

Erciş'te semt pazarları için kuralar çekildi

Erciş’te kurulacak semt pazarında yer alacak esnaflar için kura çekimi yapıidı.

EVİN TURUS - YÜKSEKOVA HABER

VAN - Erciş Belediyesi öncülüğünde Beyazıt, Adnan Menderes, Sahilkent, Tekevler, Kışla mahalleleri ile Dalan Caddesi gibi altı ayrı mahallede kurulacak olan semt pazarı için esnaflar arasında kura çekimi yapıldı. Kadınlar için eşit temsiliyet şartının konulduğu semt pazarı uygulamasında yer alacak esnafların parsellerini belirlemek adına Erciş Belediyesi Toplantı ve Konferans Salonu’nda yapılan kura çekimine Erciş Belediyesi Meclis Üyeleri, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit, Erciş Belediyesi eş başkan yardımcısı Necdet Karaman ve aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda esnaf katıldı.

''Kadınlar önceliğimizdir''

Kura çekimi öncesi konuşan Erciş Belediyesi meclis üyesi Birgül Keser, Erciş’te ilk defa semt pazarlarının kurulacağını belirterek, “Amacımız halkımıza daha rahat ve dar gelirli yurttaşlarımıza daha ucuz alışveriş yapma imkanı sağlamak ve bunu yaparken kadınlara öncelik vermektir. Semt pazarlarının halkımıza hayırlı olmasını ve hep beraber başarılı olmamızı diliyorum” dedi

''Kaçak kültüründen kurtulmak istiyoruz''

Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit, çalışmanın anlamlı olduğunu söyleyerek  “Erciş sıradan bir ilçe değil, il düzeyini aşmış bir ilçemiz. Seyyar ve korsan kültüründen kurtulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erciş 3. Noteri şahitliğinde kura çekimi yapılarak aralarında kadınların da bulunduğu başvuru sahibi 232 esnafın hak sahibi olacağı parsel alanları belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.