Erciş'te protestolar 10'ncu haftasında

Erciş'te protestolar 10'ncu haftasında

Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ve belediye meclis üyesi Mecit Sargut' un tutukluluk hallerinin devam etmesi, 10'ncu haftada protesto edildi.

Erciş Belediyesi, Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ve belediye meclis üyesi Mecit Sargut' un tutukluluk hallerinin devam etmesini tutuklamaların 10'ncu haftasında düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen protestoya Belediye Eş Başkanvekili Güler Avcı, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanı katıldı.

''İnsan hakları her anlamda ihlal ediliyor''

Katılanlar adına basın metninin okuyan Belediye Meclis üyesi İzzet Bütün, son dönemlerde yaşanan çatışmalı ortama dikkat çekerek insan haklarının her anlamda ihlal edildiğini söyledi. Bütün, '' Sur, Silopi, Cizre ve Nusaybin'de günlerdir devam eden sokağa çıkma yasakları uygulanmakta, can kayıpları yaşanmaktadır.Bölgede yaşayanların hakları her anlamda ihlal edilmektedir. Erciş Belediyesi olarak bu ihlallerin son bulması ve tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Bütün, tutuklu bulunan seçilmişler serbest bırakılana kadar demokratik tepkilerini sürdüreceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.