Erciş'te 'öz yönetim' davası görüldü

Erciş'te 'öz yönetim' davası görüldü

DBP Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin'in de aralarında bulunduğu 23 Kürt siyasetçinin yargılandığı davada, tutuklu Kürt siyasetçilerden 6'sı hakkında tahliye kararı verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde yapılan öz yönetim açıklamasında yer aldıkları için Belediye Eş Başkanı Diba Keskin'in de aralarında yer aldığı 17'si tutuklu 23 Kürt siyasetçi hakkında "Devletin birlik ve bütünlüğü bozma" iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasında 6 Kürt siyasetçi hakkında tahliye kararı çıktı.

Erciş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü ilk oturumunda, ilk duruşmaya mazeretleri nedeniyle katılamayan DBP Van eski İl Eşbaşkanı Münir Aras ve Erciş Belediyesi Eş Başkanvekili Güler Avcı ile tutuklu siyasilerden 6'sının ifadeleri alınmıştı. Dava kapsamında tutuklu ve tutuksuz olan tüm siyasiler ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmanın bugünkü oturumu ise, tutuksuz yargılananların sanıkların ifadelerinin alınması ile devam etti.

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklamayan mahkeme heyeti, tutuklu siyasetçilerden Dilan Doğan, Emrullah Denizman, Salih Ergül, Mustafa Akyüz, Fesih Ağtepe, ve Kadir Köroğlu'nun tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme heyeti, DBP Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin'in de aralarında bulunduğu diğer tutuklu sanıklar için ise tutukluluk hallerinin devamına karar verererek, bir sonraki duruşmayı 14 Temmuz 2016 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.