Erciş Belediyesi'ne ziyaret

Erciş Belediyesi'ne ziyaret

Erciş Belediyesi'ne düzenlenen operasyona tepki gösteren ilçe halkı, tüm baskılara karşı belediyelerinin yanında olacaklarının mesajını verdi.

Erciş Belediyesi'ne düzenlenen operasyona tepki gösteren ilçe halkı ve ilçede faaliyet yürüten sivil toplum örgü temsilcileri belediyeyi ziyaret etti. Yurttaşlara, HDP ve DBP ilçe örgütü üyeleri de eşlik etti.  

'Baskılara boyun eğmeyeceğiz'

Ziyarette konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Turan tutuklanan yöneticileri hatırlatarak, "Bu yapılanlar açık bir şekilde tahammülsüzlük ve bu tahammülsüzlüğün yarattığı psikolojik baskıdır. Bizler asla bu baskılara boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

Halka belediyeye sahip çıkma çağrısı 

"Belediyemiz ve belediye yöneticilerimiz bu güne kadar ne yaptıysa Erciş halkı için yapmıştır" diyen HDP İlçe Eşbaşkanı Selçuk Aladağ ise, "Diye bilirim ki Erciş tarihinde görmediği belediyeciği DBP Belediyecilik modeli ile tanışmıştır. Aşiret reislerine, zenginlere ve özel bireylere asla özellik tanımamış, belediyeye gelen herkese eşit bir şekilde davranılmıştır. Yaşanan bu baskıların ve tutuklamaların asıl amacı ve nedeni budur" diye konuştu. Aladağ, Erciş halkına belediyelerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

'Kimse hayal kurmasın' 

Belediye Başkan Vekili Gülay Yılmaz ise "Baskı ve sindirmelere rağmen seçmenimizin gözünü arkada bırakmayacağız. Bizler seçmenize ve halksız yere tutuklanan eşbaşkanımız Diba Keskin'e söz verdik. Daha çok çalışacağız, Erciş halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz" dedi. Yılmaz, belediye yöneticilere yönelik tutuklama ve baskıların asıl amacının belediyeyi AKP'nin denetimine sokmak olduğuna dikkat çekerek, "Halka verdiğimiz sözü yerine getirmeden belediyeyi kimsenin denetimine bırakmayız. İlçe halkına sözümüz var, bu sözümüz sözdür. Hiç kimse hayal kurmasın" ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.