Erciş Belediyesi'nden Peynirciler Çarşısı projesi

Erciş Belediyesi'nden Peynirciler Çarşısı projesi

Erciş Belediyesi, ilçe ekonomisinin kalkınması amacıyla 2 bin metre kare alan üzerinde DAKA tarafından bölgede birinci seçilerek desteklenen Peynirciler Çarşısı projesinin yapımına başladı.

Van’ın Erciş ilçesinde, kentin ekonomisini canlandırmak amacıyla daha önce modern Kasaplar Çarşısı inşa eden belediye aynı bölgede Peynirciler Çarşısı'nın yapımına başladı. Eski Rus Pazarı alanındaki 2 bin metre karelik alan üzerinde yapımına başlanan çarşıda, 53 dükkan, cafeterya, mescit, lavabo ve depo gibi birimler olacak. DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından bölgede birinci seçilerek desteklenen proje ile aynı zamanda ilçenin önemli dinamiği olan tarım ve hayvancılığın önünün açılması hedefleniyor. Yapımına başlanılan projenin 2017 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

‘Tarım ve hayvancılık kalkınacak’

Yapımına başlanan proje ilgili konuşan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarından Vahap Zengin, projenin DAKA tarafından bölgede birincilikle seçilerek desteklendiğini ifade ederek, "Erciş tarım ve hayvancılık kentidir. Bunun pazarını oluşturarak tarım ve hayvancılığın önünün açılmasını hedefliyoruz. Bu projelerle birlikte ilçemizde tarım ve hayvancılık faaliyetleri de kalkınacaktır” dedi.

Ardından konuşan yüklenici firma sorumlularından Necmettin Yiğit ise, yapılan tesisle birlikte hızla ilçenin kalkınacağını belirterek, “Kasaplar Çarşısı tamamlandı, Peynirciler ve Balıkçılar Çarşısı da yapılıyor. DBP’li belediye ile böylesi bir çalışma gördük” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.