Erbil'den Bağdat'a referandum tepkisi

Erbil'den Bağdat'a referandum tepkisi

Bağdat parlamentosunun Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bağımsızlık referamdumunu tanımama kararına Erbil'den ilk tepki. Mesud Barzani'nin danışmanı Zebari, "Karar bağlayıcı değil" dedi.

Irak parlamentosunun Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde 25 Eylül günü düzenlenecek bağımsızlık referamdumunu tanımama kararı Erbil’de tepki çekti.

Kürt Bölgesel Yönetimi’nin üst düzey yetkililerinden Hoşyar Zebari, Bağdat parlamentosunun referandum önerisini reddetme yönündeki kararının ‘bağlayıcı olmadığını’ söyledi.

‘PERŞEMBE GÜNÜ YANIT VERİLECEK’

Irak’ın eski dışişleri ve maliye bakanı olan, şu an IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin üst düzey danışmanlığını yapan Zebari, Kürt Bölgesel Yönetimi parlamentosunun Bağdat’taki oylamaya yanıt vermek için perşembe günü Ekim 2015’ten bu yana ilk kez toplanacağını duyurdu. Zebari, “Kürt parlamentosunun perşembe günü bu karar kesinlikle bir yanıtı olacaktır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Irak parlamentosunda bugün düzenlenen oturumda, Kürt yönetiminin referandum önerisi çoğunluk oyuyla reddedilmiş, Kürt vekiller oturumu terk etmişti. Milletvekilleri ayrıca, Irak Başbakanı Haydar Abadi’yi de ‘Irak’ın birliğini sağlamak için gerekli bütün önlemleri alması için’ yetkilendirmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.