Erbil: Kerkük'te 400 sivil öldürüldü

Erbil: Kerkük'te 400 sivil öldürüldü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümetinin Dış İlişkiler Bürosu Uluslararası Raporlar Sorumlusu Dindar Zebari, Kerkük ve çevresinde bir haftada yaklaşık 400 sivilin öldürüldüğünü söyledi. Zebari, "Haşdi Şabi'nin kitlesel katliamları yeni bir şey değil"

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak ordusunun Haşdi Şabi ile 16 Ekim’de Kerkük ve çevresinde başlattığı saldırıda yaklaşık 400 sivilin öldürüldüğünü, 200’e yakın kişinin kaybedildiğini ve üç cinsel taciz vakıasının yaşandığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Bürosu Uluslararası Raporlar Sorumlusu Dindar Zebari, Haşdi Şabi’yi sorumlu tutu.

Erbil’den yayın yapan Rudaw gazetesine konuşan Zebari, “Bazı kurumların raporlarına göre, Kerkük ve çeveresinde 400 kişi öldürüldü” dedi. Bu kişilerin 150 ila 200’ünün Tuz Hurmatu’da öldürüldüğünü söyleyen Zebari, verdiği sayıya sadece sivillerin dahil olduğunu belirtti. 200 kişiden de haber alınamadığını aktaran Zebari, “Haşdi Şabi’nin kitlesel katliamları yeni bir şey değil” diye konuştu. (Kaynak: Rudaw)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.