ENKS: Suriye federal bir devlet olmalı

ENKS: Suriye federal bir devlet olmalı

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nden bir heyet, ülkede yeni anayasanın hazırlanması sürecini görüşmek üzere Rusya'daydı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyeti, yeni Suriye Anayasası’nı görüşmek üzere Rusya’da temaslarda bulundu.

ENKS heyeti, 27 Mayıs’ta Afrin’de mevcut durumu ve Suriye’de hazırlanacak anayasayı görüşmek üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitmişti.

‘FEDERAL VE DEMOKRATİK’

ENKS tarafından yapılan açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmelerde yeni Suriye’nin federal ve demokratik olması gerektiğinin açık bir şekilde iletildiği belirtildi.

Görüşmelerde yeni anayasanın müzakere edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Toplantılarda Suriye’deki siyasi süreç ve Cenevre 1 görüşmelerinde alınan 2254 sayılı uluslararası karar esas alınmak üzere siyasi bir çözümün bulunması değerlendirildi. Ayrıca yeni Suriye Anayasası ve hazırlık komitesi de müzakere edildi.

ENKS heyeti özellikle Kürt halkı ve Suriye’deki bileşenlerin haklarının yeni anayasada garanti altına alınması gerektiğini kaydetti. Rus yetkililer ise yeni Suriye’nin federal, çoğulcu ve demokratik olması gerektiğini ifade ettiler.”

Görüşmede ayrıca, Afrin’deki demografik değişiklikler de ele alındı.

Suud Mela, İbrahim Bıro, Kamiran Haco ve Hevas Egid’ten oluşan ENKS heyeti, Moskova ziyareti kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mıhayil Bogdanov ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri görüşmeler gerçekleştirildi. (Kaynak: Rudaw)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.