Engellilerden Termik Santral Tepkisi

Engellilerden Termik Santral Tepkisi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyette bulunan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamayla termik santraller protesto edildi.

ŞIRNAK - Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önünde yapılan açıklamaya, dernek üye ve yöneticilerinin yanı sıra Genç Gönüllüler Platformu üyeleri ve okul öğrencileri katıldı. Açıklamada "Termiğe Hayır", "Asit yağmurlarına hayır", "Termik santral istemiyoruz" yazılı pankart ve dövizler taşındı. Basın açıklaması yapan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Süer, Silopi'de kurulan termik santrallerin insan hayatını hiçe sayılarak, bununla bölgenin insansızlaştırmayı hedeflendiğini dile getirdi. Silopi halkı ve doğasının yıllarca savaş koşullarına maruz kaldığını vurgulayan Süer, "Bu toprakların dirençli ve onurlu insanları tarihi, kültürel ve doğal yaşam değerlerine sarılarak haksızlığa hiç bir zaman boyun eğmedi. Bu coğrafyanın doğasını suyunu talan ederek insanlar iş ve aş vaadiyle kandırmaktadır. Enerji üretimi için güneşimiz, rüzgarımız bize yeterken enerji politikaları adına bize termik santraller, HES'ler, barajlar gibi köleleştirme araçları dayatılıyor. Çok açık bir şekilde biliyoruz ki bu teşebbüsler Silopi'yi ve bütün bölgeyi insansızlaştırma politikasından başka bir şey değildir" diye konuştu.

Basın açıklaması daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.