Engellilerden Bir Kurs Daha

Engellilerden Bir Kurs Daha

Muş Bedensel Engelliler Derneği, ahşap boyama kursu başlatarak engellileri meslek sahibi yapıyor.

Açtığı kurslar ve verdiği eğitimlerle dikkatleri çeken Bedensel Engelliler Derneği, engellilere yönelik yeni bir kurs daha açtı. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ‘Engelsiz Eğitim Projesi’ kapsamında Ahşap Boyama kursunun açılışı yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’ndeki kursun açılışına Vali Yardımcısı Fatih Demir ve engelliler katıldı. Açılışta kursla ilgili bilgi veren Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, kurs kapsamında 2 ay boyunca 20 engelli bireye ahşap boyama eğitimi verileceğini söyledi. Kurs boyunca engellilere ödeme de yapılacağını dile getiren Bedri Korkmaz; “Bu kurs sayesinde 20 engellimiz meslek sahibi olacaklar. Öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Fatih Demir ise, Bedensel Engelliler Derneği’nin projelerde her zaman başarılı olduğuna dikkat çekerek; “Daha önce açılan eğitim kursuna katılan ve Engelli Memur Sınavı’na giren bir kursiyerimiz Türkiye 26’ıncısı olmayı başardı. Gerçekten derneğimiz, yürüttüğü projelerde çok başarılı oluyorlar. SODES kapsamında engellilerimize yönelik çeşitli kurslar düzenledik. Bugün de ahşap boyama kursunun açılışını yaptık. Burada verilecek eğitimle engellilerimiz meslek sahibi olacak ve kendi ayakları üzerinde durmayı başaracak” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursun açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.