Engelleri aşan sergi

Engelleri aşan sergi

Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelli Yaşam Merkezi'nde meslek edindirmek için açılan takı tasarım kursunda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin tasarımları sergilendi.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelli Yaşam Merkezi'nde engellilerin meslek edinmeleri açılan takı tasarım kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin tasarımlarının sergilendiği sergi açıldı. Sergide kursiyerler tarafından yapılan takılar tanıtıldı. Kurum temsilcileri, engelli dernek yöneticileri, kursiyerler ve ailelerin katıldığı açılışta konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, toplumun engellilere dışarıdan baktığını belirterek, bu durumun onlara yardım etmeyi de engellediğini söyledi. Belediyelerin bu konudaki çalışmalarının önemine vurgu yapan Taşçıer, "Her insanda engel mutlaka vardır. Fakat şunu iyi bilelim hepimiz aynıyız. Yaşamımız beraber devam ediyor" dedi.

'Engeller beynimizdedir'

İnsanların öncelikle beyinlerdeki engelleri kaldırması gerektiğini belirten Peyas Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Arşimet, "Engeller beynimizdedir. Engelsiz bir yaşamı hep birlikte oluşturabiliriz. Yeter ki engelleri beynimizden silerim. Bu da zaten bu sergide sergiledikleri emekleriyle ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu. 

Engelli Meclisi Eşbaşkanı Mecit Yılmaz ise belediyelerin engellilere yönelik çalışmalarından dolayı yaşama daha çok bağlandıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.