Endonezya'nın başkenti Cakarta'da saldırı: En az 6 ölü

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da saldırı: En az 6 ölü

Cakarta'nın kent merkezindeki bir çok ayrı noktaya eş zamanlı olarak silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'nın merkezinde eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından silah sesleri duyulduğu bildirildi. Polis yetkilileri, en az 14 kişi olduğunu söyledikleri saldırganlarla güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma yaşandığını açıkladı.

Endonezya medyasında yer alan haberlerde, patlamaların Başkanlık Sarayı yakınlarındaki Sarinah alışveriş merkezinin dışında gerçekleştiği, en az 6 bombanın patladığı ve hedefler arasında bir alışveriş merkezinin de bulunduğu kaydedildi.

Medyaya konuşan bir polis yetkilisi, patlama ya da patlamaların bombalı saldırı sonucu gerçekleştirdiğine inandıklarını söyledi. Olay yeri civarında bulunan ve BBC muhabirine konuşan bir Birleşmiş Milletler görevlisi de patlamalar sonrası silah sesleri duyduğunu belirtti.

Endonezya televizyon kanalı TVOne ise, Türkiye ve Pakistan büyükelçiliklerinin de bulunduğu Cikni, Silpi ve Kuningan mahallelerinde üç patlama daha meydana geldiğini bildirdi.

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusunu barındıran ve geçmişte radikal dincilerin saldırılarına hedef olan Endonezya, üst düzey alarm durumunda bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.