Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nın patlaması nedeniyle binlerce kişi tahliye edilecek

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nın patlaması nedeniyle binlerce kişi tahliye edilecek

Endonezya'nın kuzeyindeki Ruang Yanardağı'nda meydana gelen volkanik patlama, bölgede yaşayan 11 binden fazla kişinin tahliye edilmesi kararının alınmasına neden oldu.

Endonezya'nın kuzeyindeki Ruang Yanardağı'nda volkanik bir patlama meydana geldi. Endonezya Ulusal Afet Merkezi (BPBD) Sözcüsü Abdul Muhari, patlamanın ardından bölgeden 11 binden fazla kişinin tahliye edilmesine karar verildiğini ve 29 Nisan'a kadar "acil durum" ilan edildiğini açıkladı.

Patlamanın etkisiyle yayılan küller, çevredeki iletişim ağlarına zarar verdi. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Afet Merkezi, son 24 saat içinde en az 5 büyük patlamanın meydana geldiğini belirtti.

Yetkililer, volkan uyarısını en yüksek seviye olan 5'e yükseltti. Ayrıca, tsunami uyarısı yapılarak bölge sakinleri ve turistlerin dikkatli olmaları, yanardağın çevresindeki 6 kilometrelik alana girmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.